2008-12-30

Lega dan puas rase cam dah lepas berak.

arghh!! lega rase nye....aku lege ni bkn sbb bru pas berak. tapi aku lege sbb aku bru je pass amik test komputer.Masuk ni kali kedua aku mik test ni. Kali pertame aku amik, aku fail.Markah yg aku dapat test pertame 40. Kali kedua ni aku dapat 46 lulus larr tu.markah minimum 42. haha...bangge siot. Kembang siot idung aku. mase nak kluar bilik komputer tu rse cam nak ktawe sowg je2. Tapi nnti owg lain ckp aku giler plak. Aku pon amik keputusan ktawe dlm hati. heeeeeeee....@sengihnampakgigi.Tapi duit aku melayng 29 hengget. Bayar test komputer tu 27 hengget. Pastu kene penalti 2 hengget sbb pki sliper. Aku ingt kan penalti tu owg tu suh rembat muke die. tgk2 die mintak due hengget. Sengkek btol owg tu. tau lah sliper aku lawa. tu pon ko nk dengki kat aku x bg pki kat situ.


Selamat tinggal buku "Soalan Dan Jawapan Kurikulum Pendidikan Pemandu". hahaha.... duduk lah ko kat lantai umah tu smpi aku abes amik lesen ni k.

Hah...korang cube teke ape tu.? kalau korang nak tau. ni lah makanan paling mahal kat dunie. aku buat sendiri. Harga runcit dulu 60 sen. skang dah naik. 70 sen kot. Mahal lah tu kan.
Gambar ni x clear sngt sbb gune webcam snap picca. bunguk btol...


One more thing. Aku nak ucap thnks kat bro Luth coz bg aku award ni. Len kali ko wat lah piala btul2 pastu pos kat uma aku. Piala tu klu boleh kene ae salut emas. Baru aku happy gile.@sengihnampakgigi@sengihnampakgigi



2008-12-15

Lawak Siot.(Bush kene baling kasut)



hahahahaha....selamat si barua tu elak@blogmenjerit.Kalau die tak elak memang melekat kasut tu kat muke die.Hahahahaha....kuat siot mamat tu baling.Kalau aku kene berpinau aku. Next time jgn baling kasut lah mamat. Ko pakai bazoka je tembak die. Biar mati terus.Kasut mamat tu saiz 10.


Download video tu kat sini

2008-12-13

Tag Dari Budak Gile.

Sebenarnye aku malas nak selesaikan tag yang korang sume bagi.Tapi aku minat nak selesaikan tag ni.Aku tggu je bile nak dapat tag ni.Akhirnya ade seorang budak gile telah bagi aku tag ni.So aku pun dengan tak semangat nye nak siapkan tagged ni.Tagged yang lain malas aku nak buat.

Do you think you are hot ?
Gile lah kalau aku hot. Sure yang dekat2
ngan aku terbakau.Xde akal btol.

Upload a favourite picture of you.

Why do you like that picture ?
Sebab gamba ni nampak muke aku cam serius n
garang.Grr!!! n gamba ni aku rase adalah
paling lawa yg penah aku edit
gune adobe photoshap.(lawa ke?)

When was the last time you ate pizza ?
Ape kes makan pizza.Jatuh standard seh mkn pizza
dah lah makanan murah.Aku rekemen korang makan
maggi lagi bagos. lagi mahal.@elyasshutt

The last song you listen to ?
Kutunggu jandamu.hahaha...@elyasswhutt macam sipot je
tajuk lagu ni.

What are you doing right now besides this ?
Mengerang menahan kesakitan luka2 aku
yang terkena baju sambil berjoget-joget.
Sipot b**i btol.

What name you prefer besides yours ?
errr...~~ntah. orang pnggl aku ihsan je.
tapi aku lebih suke orang panggil aku Tom Cruise.

People to tag ?
Xnak aku tag orang lain.Kesian~~"
StickingOutTongue

2008-12-11

BadDay

Wuwuwuwu:snow03:...korang tahu ape jadik kat aku semalam.Aku eksiden, sakit siot.Sbnrnye aku on the way nak balik umah pastu dalam perjalanan nak balik tu kawan aku yang bawak motor ni tak perasan lubang yang ade kat tepi jalan.Dia gi gedah lubang tu sampai moto tu terbang pastu terlanggar blakang motor ade kwn aku lg sorang ni.Aku tergolek kat atas jalan brape kali ntah. Member aku lak die ikut moto tu terseret kat tepi jalan.Lepas tergolek tu cepat2 aku bangun. Dalam keadaan mamai dan separuh sedar aku nak teruskan perjalanan, tapi kawan aku bgtahu aku yang tgn aku berdarah.Pastu aku tak jadik nak gerak.Aku duduk jap take time.Kepale dah start pitam.Nak dgr orang cakap pun tak jelas.Dah lah aku tergolek takde satu kete pun dtg tolong. Sume tengok je.Hampeh btol.First skali aku call rumah nak inform kat mak aku. pastu call kawan aku yang aku baru pas balik dari umah dia tu.Dah lah hari ni nak gi dengar kuliah, terpakse aku tangguhkan.Haiz...abis tu kawan aku yg turut eksiden ni call bapak die suh angkat kitorang. Bawak terus gi Hospital Besar Melaka.Semua orang pandang aku je.Cipot btol. Pastu aku nye giliran kene panggil.Ade sorang bro ni cuci luka aku.Pastu die panggil aku gi kat sinki suh basuh luka2 aku ni.Pedih siot. Pastu pergelangan tangan aku rase cam sakit.Tapi lepas X-ray doktor tengok takde ape2 pon.

Tangan kiri aku

Tangan kanan aku

Tangan kanan aku cedera teruk


Gamba motor yang jadik mangsa eksiden
LAGENDA abang aku!!! hahahaha....

Lagenda KUAT!!!

Lampu Pecah.

Tempat letak kaki bengkok

Sbnrnye ade lagi luka2 kat tmpt lain.tapi mls nak snap gambar bnyk2. Jadi terpakse kluar duit ganti sparepart moto yang rosak.Tangan aku ni pon tgh sakit. Nak taip laju2 dah tak boleh. Slow je..

2008-12-09

Nak amik lesen motor.

Hahaha.Aku sungguh gumbira sekali.Nak tahu sebab ape? sebab, aku akan mula ambik lesen motor hari khamis nanti.Tak sabar-sabar aku nak dpt lesen yang diidamkan oleh seorang remaja macam aku.Nanti dah ade lesen senang lah aku nak gi merayau satu melake ni.Tapi cam siot je cine ni, die mintak aku duit RM150, die ingat aku nak tipu die.Naseb baik aku ade duit
amik RM150 dari aku, gi main jauh-jauh.Pastu siap dapat "name card" apek tu.Refer gamba kat bawah.

Depan

Belakang

Haha..siap ade peta lagi tu. Sape yang tinggal kat Melake.Maybe korang tahu krubung kat manekan.Yelah sapa tak tahu tampat yang paling wangi dinegeri Melake tu.Haha.. Tempat aku amik lesen kat krubung.Haizz...hari-hari bau perfume je kat situ.Hari khamis kene bangun awal sebab kuliah mula kul 8.00 pagi.Cipot btol, awal nak mampus.Pastu kene dengar kuliah yang 'paling' tak boring selama 5 atau 6 jam.Pas dah dengar kuliah aku pun tak tahu nak buat apa.

2008-12-06

Selamat Hari Raya Aidiladha

Ish kejap jap dah masuk bulan disember kan. Pastu bile dah bulan disember kita sebagai umat islam menyambut Hari Raya Aidiladha kan kan kan.Yang bukan islam maybe korang sambut krismas yang jatuh tergolek pada 25 disember.So pada kesempatan ini aku nak ucapkan kat seluruh pelawat-pelawat blog aku ngan sume kawan-kawan dan juga exchanger2 link, Selamat Hari Raya Aidiladha. Aku ade buat satu nak kate kad tak macam kad ish anggap je lah kad untuk korang semua. Aku bagi kat semua, tak kire lah korang ni baru je tgk blog aku ke, korang ni hanya musafir di dalam internet ke, orang yang dah lame knl ke, tak kira lah sape-sape pon.Kalau korang tak keberatan, korang tampal lah kad tersebut dalam blog korang pulak ye. Rasa cam dihargai kalau korang buat cam tu.

Kad ni ambil masa dalam kurang 1 jam je aku buat.Simple nyimple.Sbnrnye dah takde idea nak buat camne pastu aku tgk2 kat google carik ilham, tgk owg laen punya kad camne pastu ilham aku datang balik.Ingat tau, kalau tak keberatan, tampal lah kat dalam blog korang.

e-Kad Dari Kawan

Dari Luth


p/s:kad sape yang takde kat atas, inform kat aku tau, n jgn lupe tulis alamat blog korang skali sbb aku tak boleh nak trace korang.

2008-11-28

Nasi Goreng Kampung Memang "Hot"


Hakhakhak...dalam keadaan yang sedar dan tak sedar, aku dah bekerja selama seminggu di kedai makan.Kejap sungguh masa ini berjalan walau pun die tiada kaki.Tak silap aku hari ni dah memang ckup2 seminggu aku keje.Gaji keje aku tak leh gtaw korang sebab ni rahsia yang di-pertua agung. takde kene mengena pun.So selama aku bekerja kat sini sume ok je.Cume ade lah beberape insiden yang tak diingini berlaku cam post aku yang sebelum ini.Aku keje kat situ makan minum sume tokey tanggung. Syiok woooo... Biasanya aku makan nasi goreng ayam tapi dah muak lah, hari menu sama.Jadi aku saje2 je nak tukar menu hari ni aku makan nasi goreng kampung.Wah!! bau dah sedap, kaler nasi tu pun wat aku jatuh hati.Aku pun suapkan nasi tu ke mulut aku.Huhu...dah rse dah..Pedas tahap cipan:snow39:, cilakok btol punya tukang masak.Die masak nasi ni x ikhlas. Mentang2 lah aku slalu ejek2 ko, ni ko nak bls dendam lak.Mak aih..die nye pedas bukan kepalang.Berair-air mate aku dibuatnya.pastu berpeluh-peluh aku ngap nasi goreng tu.Ade ke patot ngah pedas aku gi minum air horlick ais.lagi tak boleh blah.Suap sekali, minum setegok.. perut aku terus mengah dan membuncit.namun aku gagahi untuk mengharungi ujian ini.Aku dapatkan menghabiskan nasi goreng ini dalam masa tak tahu minit.Pastu, aku balik umah ke terus aku gi melabur kat bursa saham.Bnyk kali aku gi melabur kat situ.Cilakok.Masa ngan menaip ni pun sakit perot lagi.Aku tak nak makan nasi goreng ayam si bapok tu lg.Biasenye yang masak nasi2 ni owg pompuan yang aku cakap kat post yang lalu tu.Yang aku slalu tenung die.Tapi hari tu die tak de mood nak msk, jadi si bapok durhaka tu take over.Damn!! Damn!! Damn!!

2008-11-25

Handphone yang aku cari.

Kepada orang yang bace post ni, kalau korang ade handphone Sony Ericsson k800i 2nd hand.Aku nak beli kat korang, tu pun kalau ko nak jual.Aku beli harga under RM380. Atas RM380 aku tak nak beli sebab tak de duit. gambar bawah model handphone Sony Ericsson k800i. check it out!!

http://www.ica.org.uk/thumbnail.php?id=887&max=408
Size
  • 105.0 x 47.0 x 22.0 mm
  • 4.1 x 1.9 x 0.9 inches
Weight
  • 115.0 g
  • 4.1 oz
Available colours
Screen
  • 240x320 pixel
  • 262,144-colour TFT
Memory
  • Memory Stick Micro™ (M2™) support (up to 2 GB)
  • Phone memory 64MB*
Actual free memory may vary due to phone pre-configuration
Networks
  • UMTS 2100
  • GSM 900
  • GSM 1800
  • GSM 1900
Kamera fon ni 3.2 mega pixel siot. Gamba cantik pastu pki Memory Stick Micro boleh letak 2gb cume sound die tak brape nak kuat lah.pastu tak silap aku fon ni ade 3G gak kan??.So sape nak jual kat aku?

2008-11-21

Ke'busy'an yang terlampau.

huhuhu...aku dah start keje dah.Penat betul.keje kat kedai makan, biase lah penat ade bosan ade best pun ade sebab ade sorang awek kat sebelah kedai yg aku keje tu.hahaha...niat dah lain, orang suh aku keje, aku duk tenun budak tu.kikiki...@elyasswhutt.Eh...kepada kak CT delima, kalau nak turun melaka inform kat ihsan ea. mane tahu nnti leh jumpe sebab ihsan keje kat banda hilir, kat depan kapal samudera tu.Berbalik crite asal, aku nak citer kat korang sume 1st day aku keje kat situ. haizzz..aku kene gi sane dlm kul 8, pastu ddk kat meja tnggu owg datang oder air, roti canai dll.
hakhakhak..pastu ade 2 orang ppuan oder roti canai, aku dengan penuh bangga bawak roti canai tu gune due-due tangan aku, pastu aku angkat tangan sebelah kanan aku, pastu aku terdengar bunyik 'belepuk'. aku pelik gak, pastu aku tgk kat bawah,larrrr!!! roti canai yang aku bawak tu terjatuh.hahahah...segan siot aku.Org lain sume pandang aku, arrghh!!! aku wat muke selambe@elyasswhutt dan terus menuju kat brader yg wat roti canai tu.Aku suh die buat lagi satu roti canai. Hikhikhik...Pastu aku anta satu je roti canai kat pompuan tu, pastu die wat muke x puas hati kat aku, aku diam je dalam hati rase cam nak tikam jer bdk pompuan tu. Selamat negara ni ada undang2.Pastu siang tadi 2nd day aku keje, ade satu family mamak ni, die oder air sirap 3, pastu aku anta kat die. Die kate "eh ni siapa punya.?" aku dah tak tau nak wat ape.banyak kali die tanya ni sape punya air.Aku wat dunno sambil menari-nari.Pastu aku blah, tgk2 die nye family dah minum sume air.Sengal betul!!!.Tiap2 ari dapat tengok anak dara orang yang lalu kat situ.Hahaha....termasuklah jiran sebelah kedai..Kadang-kadang mat salleh datang makan kat situ, sekali skale pekena kopi jantan. wakakaka...tergelak aku tgk mat salleh minum air kopi jantan.dah lah minum x abes.sengal siot.!!muke kerek je nak air kopi jantan last2 x abes. Pastu yang bini die makan roti canai. Pandai pulak die makan, abes wooo.Ahhh!!! esok kene keje lagi, eh tp xpe...sbb ade ehem2...=P.Best kan tengok gelagat orang lain, gelagat kita pulak camne eak??...haha!!!.

2008-11-17

Tukar Template Lagi

Ehh...apsal satu post jek??:snow21: ish2...meh aku tolong jawab kan soalan tu.Sebenarnye aku dah tukar template yang boleh tunjuk satu post di setiap satu page.Kalau korang nak tgk post2 aku yang sebelum2 ni korang kene tkn kat bahagian sidebar iaitu recent posts. korang pilih tajuk yang nak dibaca, automatik die tukar sendiri.Erm....maybe template ni lambat sikit loading.Aku download template ni dari Subagya.Kalau korang rasa blog lembab nak mampus korang beritahu aku ok. haizzz....susunan blog ni x brape kemas lah.Aku pun tak tahu camne nak susun widget2 aku.So aku main taruh je. hihihi....
sary lah kalau blog ni boleh buat mate korang buta.Template ni pun simple je...haha itam dan putih.Tapi template ni aku nak tukar favicon tak boleh lah, tak tahu aku maslaah bende alah ni tak pelah.Nanti kat banner/header aku nak tukar letak gambar.haizzz...Sesiapa yang nak komen tentang rupa baru blog ni amat di galakkan.lagipun kalau korang nak komen senang je sebab kotak komen dah siap sedia kat bawah setiap post.

2008-11-16

Post ke-99

ehehehe....blog aku dah mencapai post yang ke-99.hihihi...post ke-99 ini ialah kisah sebuah kipas yang slow.
Dalam sebuah taman perumahan yang bernama Ayer Keroh Heights ada sebuah rumah yang didiami sebuah keluarga.Keluarga ini amat bahagia, tetapi apabila ahli keluarga mereka pergi ke bahagian dapur sahaja, mereka dah tak bahagia lagi.Penyebab utama mereka jadi begini adalah kerana kipas yang mereka ltkkan di bahagian dapur sudah jadi slow.Kipas ini sering dimaki-hamun oleh salah seorang ahli keluarga mereka iaitu Ihsan!.Setiap hari ihsan sentiasa berada di dapur kerana die meletakkan komputer dibahagian dapur.Jadi hari-harilah kipas Panasonic itu dimaki-hamun secare free.Kipas itu berasa amat sedih sekali apabila diri die dimaki. kata-kata ihsan amat kesat sekali ketika memaki kipas tersebut.Kipas itu merasa ingin bunuh diri, namun apakan daya die tergantung di siling rumah yang "buruk"Crying.Pada suatu hari kipas ini ingin menjadi laju seperti kipas-kipas yang lain.Namun tiada seorang pun yang pandai dalam bab btol kipas didalam rumah tersebut.Terkuburlah impian kipas tersebut untuk menjadi laju.Pada suatu hari si kipas ini berasa terkejut apabila bapa ihsan membawa seorang pakcik yang boleh dikatakan pro dalam bab lektrik ini.Die bertanyakan tentang kesihatan diri kipas ini.
Kipas ini berasa terharu sekali kerana selama ini tiada orang yang mengambil berat tentang kipas ini.Pakcik tersebut telah mengambil tangga yg disediakan oleh bapa ihsan.die meletakkan di bawah kipas tersebut dan memanjat pelan2.Die mem"bogelkan" bahagian atas kipas tersebut.
Kipas tersebut malu dan seganGasp.Pakcik itu kusyuk membetulkan kipas tersebut, tetapi gagal dalam percubaan pertama. Pakcik itu mengomol sendirian.Ihsan hanya mendengar sahaja. Kali kedua pakcik itu cuba mengantikan satu alatan didalam kipas tersebut, nampaknya cara tersebut membuahkan hasil.Kipas tersebut menjadi laju semula.Kipas panasonic mula tersenyum lebar sambil tersipu-sipuHalo kerana die masih ter"bogel".Lantas pakcik itu memakaikan semula set kipas tersebut.Kemudian bapa ihsan menanyakan sesuatu pada pakcik tersebut.
"berape bang.?"Pakcik tersebut menjawab "sepuluh inggit je lah".owh...rupa-rupanya upah betulkan kipas tersebut.Ihsan tersenyum riang kerana kipas tersebut dah laju.Berakhir lah sebuah cerita tentang "kipas yang slow".
(video kipas dah laju ada kat bawah)

~(Based On True Story)~

video