2008-11-28

Nasi Goreng Kampung Memang "Hot"


Hakhakhak...dalam keadaan yang sedar dan tak sedar, aku dah bekerja selama seminggu di kedai makan.Kejap sungguh masa ini berjalan walau pun die tiada kaki.Tak silap aku hari ni dah memang ckup2 seminggu aku keje.Gaji keje aku tak leh gtaw korang sebab ni rahsia yang di-pertua agung. takde kene mengena pun.So selama aku bekerja kat sini sume ok je.Cume ade lah beberape insiden yang tak diingini berlaku cam post aku yang sebelum ini.Aku keje kat situ makan minum sume tokey tanggung. Syiok woooo... Biasanya aku makan nasi goreng ayam tapi dah muak lah, hari menu sama.Jadi aku saje2 je nak tukar menu hari ni aku makan nasi goreng kampung.Wah!! bau dah sedap, kaler nasi tu pun wat aku jatuh hati.Aku pun suapkan nasi tu ke mulut aku.Huhu...dah rse dah..Pedas tahap cipan:snow39:, cilakok btol punya tukang masak.Die masak nasi ni x ikhlas. Mentang2 lah aku slalu ejek2 ko, ni ko nak bls dendam lak.Mak aih..die nye pedas bukan kepalang.Berair-air mate aku dibuatnya.pastu berpeluh-peluh aku ngap nasi goreng tu.Ade ke patot ngah pedas aku gi minum air horlick ais.lagi tak boleh blah.Suap sekali, minum setegok.. perut aku terus mengah dan membuncit.namun aku gagahi untuk mengharungi ujian ini.Aku dapatkan menghabiskan nasi goreng ini dalam masa tak tahu minit.Pastu, aku balik umah ke terus aku gi melabur kat bursa saham.Bnyk kali aku gi melabur kat situ.Cilakok.Masa ngan menaip ni pun sakit perot lagi.Aku tak nak makan nasi goreng ayam si bapok tu lg.Biasenye yang masak nasi2 ni owg pompuan yang aku cakap kat post yang lalu tu.Yang aku slalu tenung die.Tapi hari tu die tak de mood nak msk, jadi si bapok durhaka tu take over.Damn!! Damn!! Damn!!

2008-11-25

Handphone yang aku cari.

Kepada orang yang bace post ni, kalau korang ade handphone Sony Ericsson k800i 2nd hand.Aku nak beli kat korang, tu pun kalau ko nak jual.Aku beli harga under RM380. Atas RM380 aku tak nak beli sebab tak de duit. gambar bawah model handphone Sony Ericsson k800i. check it out!!

http://www.ica.org.uk/thumbnail.php?id=887&max=408
Size
  • 105.0 x 47.0 x 22.0 mm
  • 4.1 x 1.9 x 0.9 inches
Weight
  • 115.0 g
  • 4.1 oz
Available colours
Screen
  • 240x320 pixel
  • 262,144-colour TFT
Memory
  • Memory Stick Micro™ (M2™) support (up to 2 GB)
  • Phone memory 64MB*
Actual free memory may vary due to phone pre-configuration
Networks
  • UMTS 2100
  • GSM 900
  • GSM 1800
  • GSM 1900
Kamera fon ni 3.2 mega pixel siot. Gamba cantik pastu pki Memory Stick Micro boleh letak 2gb cume sound die tak brape nak kuat lah.pastu tak silap aku fon ni ade 3G gak kan??.So sape nak jual kat aku?

2008-11-21

Ke'busy'an yang terlampau.

huhuhu...aku dah start keje dah.Penat betul.keje kat kedai makan, biase lah penat ade bosan ade best pun ade sebab ade sorang awek kat sebelah kedai yg aku keje tu.hahaha...niat dah lain, orang suh aku keje, aku duk tenun budak tu.kikiki...@elyasswhutt.Eh...kepada kak CT delima, kalau nak turun melaka inform kat ihsan ea. mane tahu nnti leh jumpe sebab ihsan keje kat banda hilir, kat depan kapal samudera tu.Berbalik crite asal, aku nak citer kat korang sume 1st day aku keje kat situ. haizzz..aku kene gi sane dlm kul 8, pastu ddk kat meja tnggu owg datang oder air, roti canai dll.
hakhakhak..pastu ade 2 orang ppuan oder roti canai, aku dengan penuh bangga bawak roti canai tu gune due-due tangan aku, pastu aku angkat tangan sebelah kanan aku, pastu aku terdengar bunyik 'belepuk'. aku pelik gak, pastu aku tgk kat bawah,larrrr!!! roti canai yang aku bawak tu terjatuh.hahahah...segan siot aku.Org lain sume pandang aku, arrghh!!! aku wat muke selambe@elyasswhutt dan terus menuju kat brader yg wat roti canai tu.Aku suh die buat lagi satu roti canai. Hikhikhik...Pastu aku anta satu je roti canai kat pompuan tu, pastu die wat muke x puas hati kat aku, aku diam je dalam hati rase cam nak tikam jer bdk pompuan tu. Selamat negara ni ada undang2.Pastu siang tadi 2nd day aku keje, ade satu family mamak ni, die oder air sirap 3, pastu aku anta kat die. Die kate "eh ni siapa punya.?" aku dah tak tau nak wat ape.banyak kali die tanya ni sape punya air.Aku wat dunno sambil menari-nari.Pastu aku blah, tgk2 die nye family dah minum sume air.Sengal betul!!!.Tiap2 ari dapat tengok anak dara orang yang lalu kat situ.Hahaha....termasuklah jiran sebelah kedai..Kadang-kadang mat salleh datang makan kat situ, sekali skale pekena kopi jantan. wakakaka...tergelak aku tgk mat salleh minum air kopi jantan.dah lah minum x abes.sengal siot.!!muke kerek je nak air kopi jantan last2 x abes. Pastu yang bini die makan roti canai. Pandai pulak die makan, abes wooo.Ahhh!!! esok kene keje lagi, eh tp xpe...sbb ade ehem2...=P.Best kan tengok gelagat orang lain, gelagat kita pulak camne eak??...haha!!!.

2008-11-17

Tukar Template Lagi

Ehh...apsal satu post jek??:snow21: ish2...meh aku tolong jawab kan soalan tu.Sebenarnye aku dah tukar template yang boleh tunjuk satu post di setiap satu page.Kalau korang nak tgk post2 aku yang sebelum2 ni korang kene tkn kat bahagian sidebar iaitu recent posts. korang pilih tajuk yang nak dibaca, automatik die tukar sendiri.Erm....maybe template ni lambat sikit loading.Aku download template ni dari Subagya.Kalau korang rasa blog lembab nak mampus korang beritahu aku ok. haizzz....susunan blog ni x brape kemas lah.Aku pun tak tahu camne nak susun widget2 aku.So aku main taruh je. hihihi....
sary lah kalau blog ni boleh buat mate korang buta.Template ni pun simple je...haha itam dan putih.Tapi template ni aku nak tukar favicon tak boleh lah, tak tahu aku maslaah bende alah ni tak pelah.Nanti kat banner/header aku nak tukar letak gambar.haizzz...Sesiapa yang nak komen tentang rupa baru blog ni amat di galakkan.lagipun kalau korang nak komen senang je sebab kotak komen dah siap sedia kat bawah setiap post.

2008-11-16

Post ke-99

ehehehe....blog aku dah mencapai post yang ke-99.hihihi...post ke-99 ini ialah kisah sebuah kipas yang slow.
Dalam sebuah taman perumahan yang bernama Ayer Keroh Heights ada sebuah rumah yang didiami sebuah keluarga.Keluarga ini amat bahagia, tetapi apabila ahli keluarga mereka pergi ke bahagian dapur sahaja, mereka dah tak bahagia lagi.Penyebab utama mereka jadi begini adalah kerana kipas yang mereka ltkkan di bahagian dapur sudah jadi slow.Kipas ini sering dimaki-hamun oleh salah seorang ahli keluarga mereka iaitu Ihsan!.Setiap hari ihsan sentiasa berada di dapur kerana die meletakkan komputer dibahagian dapur.Jadi hari-harilah kipas Panasonic itu dimaki-hamun secare free.Kipas itu berasa amat sedih sekali apabila diri die dimaki. kata-kata ihsan amat kesat sekali ketika memaki kipas tersebut.Kipas itu merasa ingin bunuh diri, namun apakan daya die tergantung di siling rumah yang "buruk"Crying.Pada suatu hari kipas ini ingin menjadi laju seperti kipas-kipas yang lain.Namun tiada seorang pun yang pandai dalam bab btol kipas didalam rumah tersebut.Terkuburlah impian kipas tersebut untuk menjadi laju.Pada suatu hari si kipas ini berasa terkejut apabila bapa ihsan membawa seorang pakcik yang boleh dikatakan pro dalam bab lektrik ini.Die bertanyakan tentang kesihatan diri kipas ini.
Kipas ini berasa terharu sekali kerana selama ini tiada orang yang mengambil berat tentang kipas ini.Pakcik tersebut telah mengambil tangga yg disediakan oleh bapa ihsan.die meletakkan di bawah kipas tersebut dan memanjat pelan2.Die mem"bogelkan" bahagian atas kipas tersebut.
Kipas tersebut malu dan seganGasp.Pakcik itu kusyuk membetulkan kipas tersebut, tetapi gagal dalam percubaan pertama. Pakcik itu mengomol sendirian.Ihsan hanya mendengar sahaja. Kali kedua pakcik itu cuba mengantikan satu alatan didalam kipas tersebut, nampaknya cara tersebut membuahkan hasil.Kipas tersebut menjadi laju semula.Kipas panasonic mula tersenyum lebar sambil tersipu-sipuHalo kerana die masih ter"bogel".Lantas pakcik itu memakaikan semula set kipas tersebut.Kemudian bapa ihsan menanyakan sesuatu pada pakcik tersebut.
"berape bang.?"Pakcik tersebut menjawab "sepuluh inggit je lah".owh...rupa-rupanya upah betulkan kipas tersebut.Ihsan tersenyum riang kerana kipas tersebut dah laju.Berakhir lah sebuah cerita tentang "kipas yang slow".
(video kipas dah laju ada kat bawah)

~(Based On True Story)~

video

2008-11-15

WTH!!! Friendster dah nak mampus!!!

Apa sudah jadi sama Friendster. haizzz..takkan korang kene hack kot.Korang tgk gamba kat bawah.Aku rasa ramai yang kene camni.bukan rasa lagi lah. dah memang pun.sengal gile friendster.Aku ingatkan diorang buat maintanance biase-biase, rupe-rupenye diorang ada masalah besar.Kawan aku tinggal 3 je.Dulu ada 100++.malas aku nak add kwn2 aku balik.
Kesiankan kat sape yg ada kwn sampai beribu-ribu, penat je korang kumpul, pastu ilang cam tu je.

(mesej ceria dari friendster.)

(lepas aku tgk sume ni trus dah tak ceria)

p/s: kalau ni server aku, aku tutup terus.=) hehehe..

2008-11-14

Friendship Award

opss...kerana kesibukan yang amat terlampau, aku rasa teramat malas nak mengupdate blog yang "caukia" ini.Tapi aku memaksakan diri aku untuk mengupdate blog ini dengan mengepost satu post yang bertajuk Award dari Amir.Sbnrnya die kasi award ni beberape hari yang lepas.tapi aku lupa lak nak show kat blog ni.Apa-apa pun terima kasih yang tak terhingga ke gunung everest ku ucapkan kepada Amir yang telah memberi aku award ni.hehe..Nice art.So u all boleh tgk gamba award dari Amir ni dibawah.

Cantikkan!!.Rajin beno si Amir ni buat award. haizzz...kalau aku mmg malas.INSYAALLAH kalau aku free maybe aku akan buat satu award then ksi kat kwn2 aku..huhuhu=)

2008-11-11

Aku Menang Contest!!!


Tak sangke aku bile aku menang satu pertandingan yang di anjurkan oleh iEn dengan sponsor beliau iaitu Jomhosting.net.Aku pun tak tahu yang sbnrnye diorg ade buat satu contest, tibe-tibe je iEn mintak email aku, die kate die nak anta kad kahwin.hahaha=) tergelak pakcik. So aku kasi je lah.Pastu bile aku bukak inbox email, aku bace satu berite yang agak mengejutkan aku jugaklah.=D

Senarai2 hadiah tu korang tak payah tahulah...hehe...Ape-ape pun aku nak ucapkan terima kasih kat iEn ngan Jomhosting.net sebab pilih aku jadi pemenang..hihihi...

Bawah ni adalah komen iEn tentang blog aku:
__________________________________________________________________

- Ihsan ( http://www.freaky-weaky.co.cc )
- Komen : Blog yang simple, kemas dan menepati citarasa remaja masa kini yang gilakan Friendster atau Myspace. Eh eh betul ke? hehe! Content yang mantap dan pandai menguruskan blog.

-
Hadiah :

a) Pembelian domain pada harga RM30 (Harga asal RM35/RM40)
b) Software
c) Ebook
__________________________________________________________________

Amat beruntung jugak lah kepada hamba ALLAH yang dapat menang no1 sbb dpt free hosting selama setahun kat Jomhosting.net.Aku dapat no2.

p/s: aku mmg nak beli domain tapi.....x kompem.=)

2008-11-09

Fixing Favicon.

Aku rasa korang mesti ada masalah tentang favicon.Masalah yang korang hadapi mungkin sama cam aku iaitu favicon korang tak jadi dan yang keluar hanya favicon default blogger.Tapi tadi aku ada jalan-jalan kat BloggerBuster aku ada jumpe penyelesaiannya.Ikuti tutorial dibawah.

Login ke blogger, kemudian klik "Layout>Edit HTML". Jangan tandakan kotak "Expand Widget Template".

cari tag seperti dibawah

</head>

Kemudian pastekan kod dibawah selepas tag diatas.

<link href='http://www.blogger.com/favicon.ico' rel='icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>

Tukarkan url icon anda dengan perkataan yang di highlight merah.

Cuti Sekolah.!!! Yeay!!!

Yahoo.!! hari persekolahan tinggal lagi seminggu je.So mesti pelajar-pelajar sekolah dah happy.Tapi untuk pelajar form5 korang mungkin tak happy sebab SPM akan bermula minggu depan.hihihi=) Yelah memang wajib untuk semua pelajar form 5 untuk mengambil SPM kan. So be prepare urself untuk menghadapi peperiksaan.So kalau cuti sekolah korang selalau buat apa.?Tahun-tahun yang lepas kalau cuti sekolah je aku duduk melepak kat rumah atau pergi cybercafe dengan kawan-kawan aku, kitorang gi cc bukan nye buat apa pun just main game je.
So tahun ni aku nak buat perubahan sikit, aku dah pikir untuk carik keje kat supermarket-supermarket yang ade kat sekitar melaka ni.Dapat lah aku kumpul duit nnti boleh lah aku beli hanpon baru kalau ada duit lebih aku nak angkat lesen lah.Boleh keluar ngan kawan-kawan aku.
Pastu kalau ade lebih lagi aku ingat nak beli external Harddisk.=) boleh simpan banyak data.
Eh! lupe pulak nak taip.Aku keje maybe full time lah sbb part time dah abis.=( penat nyeee..
Dari pagi sampai malam. ahhh!! Balik rumah je terus tido, tak dapat nak on9 YM, Myspace ngan Friendster.Aku pun belum tanya lagi gaji untuk keje tu sbb tak confirm lagi.mintak-mintak lah dapat keje kat situ pastu biar lah gaji die mahal.tak berbaloi aku keje kat situ.hehe=)

2008-11-04

Myspace problem.Siot.!!


Sape tahu kenapa myspace aku jadi camni.?Kawan aku penah kene camni, pastu die kate die dah tak boleh log in terus.Die buat acount baru.Cam s**l je Myspace ni ar.Kalau sesiapa yang tahu problem ni beritahu aku tau.Aku pun nak tahu gak.



Pastu jadi camni.=(

p/s:dah boleh log in balik...huhuhu=)

Buat Scrollbar(2)

Dulu aku ade kasi tutorial nak buat scrollbar kan.Tapi tu buruk sikit, kali ni nak kasi yang tutorial lagi satu.




LIRIK LAGU -BILA AKU SUDAH TIADA-

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya

Takkan terduga
Jika saat ni
Tuhan tentukan
Aku lah orangnya

Gelak tawa tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika
Kita mampu hidup selamanya


CODE
<table border="3">
<tr>
<td><div style="width: 200px; height: 200px; overflow: scroll;">
LETAK SINI APE-APE JE YG KORANG NAK LETAK
</div>
</td>
</tr>
</table>
-Perkataan yang ditanda merah boleh diubah mengikut kesesuaian kegunaan.

2008-11-01

Masalah malam tadi.

Malam tadi blog aku tak boleh bukak.Entahlah, tak tau sebab apa.Mula-mula aku cube bukak blog aku, tapi firefox ni tulis ape ntah aku pun dah lupe.Pastu tiba-tiba je AHMAD pm aku, die ckp knape blog kau tak boleh bukak.Aku cakap aku pun tak tahu.hehe=)
Aku rasa ni mungkin sebab tempat aku register domain aku iaitu CO.CC, pekerja die dah mabuk gi letupkan bngunan tu kot..hehe=).Site CO.CC pun tak boleh bukak.Tapi tadi aku bangun kul 12.30 aku try tgk balik blog aku semuanya dah ok.Syukur.Mintak-mintak lah tak jadi lagi bende-bende camni, takut aku tau.huhuhu..=).