2010-08-31

Raye dah nak dekat dah...

Kejap je dah nak raye tapi aku rase taon ni punye raye memang tak best. Dahlah tak dapat main mercon, pastu tak dapat bli baju raye ngan kawan2 pastu yang paling terase skali sebab takde ejat ngan tok mak. :"( sdih lak bile teringat pasal arwah. Ajal ni tak kenal umur pun, bile dah sampai mase nanti 'die' datang la jemput kite. Biase nye kalau pagi2 raye kitorang salam adik beradik, tapi taon ni tak cukup sorang.

Skang aku duduk berdikari kat tempat orang, rase lain sangat coz klu tiap2 taon nak beli baju raye mesti ibu ayah tmnkn(kdg2 tu ade gak gi ngan membe) tapi kali ni rase jao sgt. Kat sini lak laaaaaeeeeeennnnnnn macam org2 die. Aiyooo... buat baek tak bole idop, buat jht pon x bole idop. SUSAH!! Baju melayu dah beli tu pon ibu yg belikan. Baju jln lak lom abes beli agy. Aku rase cam bebankn ibu ayah je. tiap kali tepon mesti mintak duit. isk! camne la nak saving kt sini.. susah nak kawal flow out duit.

Ni pulak pasal lesen kete aku yang tak settle2 lagi.. Aku harap cuti raye ni dapat settlekan.. Insyallah sebab kat sini nak dapat cuti pon susah. Cuti semester seminggu je memang tak boleh tahan la. Blajar tu ade sikit tension la. Kalau tak lepas gak buat cuti ni tak tawu la nak cakap apa. Haisshhh! rse cam nak quit pon ade. Tapi pk balik bnyak duit dah abes kt kolej ni. BENGANGG2!!

Cukup la ngan leteran aku yang merdu ni. Di kesempatan ni aku nak memohon maaf kat korang semua andai entri2 aku ni ade menyentuh perasaan korang semua. Takde niat pon nak buat camtu. Kalau aku ade buat salah korang cakap je. Aku akan mintak maaf dengan korang personally.. dan mintak maaf juga kat visitors
yg tgglkn komen kat chatbox tu, aku tak dapat reply coz terlalu sibuk n takde mase nk mengupdate blog sampah ni. :) SelAMAt HarI RayA (taon ni takde e-card sry2.. )

7 comments:

::IZzuL:: said...

ko kene nanges dulu bau aku maaf kn ko

|Ihsan| said...

apsl lak kene nanges... aku nk duit raye.

♥ Cik Tiqa ♥ said...

wey!! syahdu aku baca entry kau kli ni..bnyk2kn brsabar k..ajl maut sume kerja Allah! kau jgn sdih2 sgt tau!...

ala, biasa ar tu tntg duit tu..aku pun mcm tu gak..asl cll prnts je msti mnta duit..malu kot..hahaha..tp apakan daya,..

haaaaa...kau bnyk wat salah ngn aku..mnta maaf cpat wey!!!!

hans said...

belajarlah uruskan kewangan dari sekarang
kalau tak bila lagi
ada waktunya kita berlapar
dari situ kita belajar erti kesusahan

P/S : Yeyeyeyeyeyeye! Kelas Cancel! Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

|Ihsan| said...

cik tyqa* ko ckp esei aku ni syahdu? hohoh t aku wat entri rock2 lak.
aku wat slh pe kt ko? aiyooo.. haha xpe la. t ari raye bru aku minx maaf skang pose agy..:P

hans* wah bru muncol encik hans ni. sry la hans x tego hang. aku bz la kt sni.
thnks 4 ur advice. nnti aku cbe praktikkn.. selamat hari raya. ;p

hans said...

xkisah pun
aku dah biasa
selamat hari raya juga

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

hans said...

meh komen kejap pasal iklan raya tv3 yang baru nih

P/S : Iklan Raya Aidilfitri TV3 Tahun Nih Macam Ada Tak Kena! Ini Bukan Hari Natal....