2008-10-29

Aku Berjaya.

Haizzz...Hari ni aku rasa rajin pulak nak update blog ni.Dahlah petang tadi aku macam nak rak coding.Korang tau ape aku nak buat?.Aku sebenarnya nak buat ColorPicker.Aku nak letak kat dalam blog aku, tapi cuba punya cuba punya cuba pun tak boleh jugak.So aku mengambil keputusan drastik untuk buat satu page untuk ColorPicker yang aku impikan selama ini.Aku mula keje coding pukul 6.00 ptg kalau tak silap aku.Aku leech javascript orang lain, then aku tukar-tukar address sume, macam-macam aku tukar.Tapi gagal pada pecubaan pertama.Pastu aku buat kali ke-2, gagal lagi.Percubaan ke-3 pun gagal.Pastu aku dah mula faham skit-skit pasal javascript ni.Patut lah gagal banyak kali sebab aku terlupa nak tukar lagi satu bende.Pastu aku cuba arr lagi skali,Aisehh!!! tak boleh gak arr...aku rasa cam dah malas nak buat lagi, tapi aku buat.Sengal jugak aku ni.huhuu..=) . Selepas dikaji selidik baru dapat tahu aku lupe ltk simbol ni "/".Yelah, aku manalah tahu sangat pasal mende ni. Aduyai...kalau aku tahu mmg dah lame dah siap.Pastu dalam kul 7.10 baru binatang ni siap dibina.Aku buat mende supaya aku senang nak tukar-tukar kaler untuk blog ni.Kalau korang nak gune pun boleh, ni linknye -->> ColorPicker. Tapi page tu lambat skit loading.Cuba refresh.

Tak jadi kali pertama.


Tak jadi kali kedua, ketiga ngan keempat.


Ni yang dah jadi.=)

Berita Gempar!!!(baca sampai habis)

Info ini diambil dari forum Bacteria
"Awas..Kami Merebak.!!"




BERITA GEMPAR,
Baca sampai habis, sedih rasanya. Apa nak jadikkkk dengan Malaysia hari ini
ISNIN,JULY 7 2008 16:38
haramkan tudung?? baca sampai habis, pastu komen Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di malaysia Ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan.
Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.
Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yg kurang dan menyebabkan kepala yg melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yg tidak memakai tudung.
Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yg sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap singapura yg memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah.
Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan.sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.
Sekarang malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini.
Ini kerana semuaya terletak di tangan menteri menteri di malaysia . bagaimana pula dengan Pak Lah yg selalu menjadi imam di masjid masjid adakah die juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. jadi bagaimana seorang imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian tudung ini.
Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi.universiti ini dahulu yg mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan
universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini.
MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam. kiniboleh mengharamkan pemakaian tudung di malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita islam wajib
memakai tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun ape-ape reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. adakah malaysia sudah lemah... .
pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan
menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.
Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-
1)TUDUNG SAJI
2)TUDUNG PERIUK
3)TUDUNG TERMOS
4)TUDUNG CAT
dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.
kui kui!! kesian korang kene tipu ngan aku..!!!
huhuhu...=)

2008-10-27

Rapidshare1.Com



Takde idea nak post tajuk yg best-best.Jadi aku nak share ngan korang semua satu website iaitu RAPIDSHARE SEARCH ENGINE. kegunaanya adalah untuk mencari file-file yang telah diupload oleh user lain.Korang sume tahukan yang kebanyakkan pengguna-pengguna internet mengupload aplikasi, file-file dan lain-lain yang percuma dan berserta CRACK dan PATCH tools.Tapi rapidshare ini ada kekurangannya, jika korang takde premium account, korang akan tahu betapa azabnya download applikasi dari rapidshare.Tiada bayaran dikenakan.Gunalah dengan senang hati.(ayat skema).tekan link ini untuk ke Rapidshare Search Engine.

2008-10-23

VidGIF

Hari ni nak kongsikan korang satu software yang dipanggil VidGIF.Kegunaannya adalah utk convert video berformat AVI kepada imej berformat GIF.Cara penggunaannye sangat mudah sekali.
Jadi rugi kalau korang tak download.(Imej dah diremove oleh aku atas sebab tertentu.)




2008-10-22

Wild Wild TAGGED

Di sebabkan kebosanan tahap cipan, aku mengambil keputusan untuk menyiapkan kedua-dua tagged yang telah diberi oleh "rakan" blogger aku. huhuuh...Tagged dah lah susah giler.ni sume gara-gara keje kak qila die mmg dengki aku.
mati aku nak selesaikan. harap-harap boleh selesaikan.huhu.Amin~~!!..
RULES:
- Pick your birth month.
- Strike out anything that does apply to you.
- Bold (or italicize) the best apply to you.
- Copy to your own blog, with all twelve months.
- Tag 5 people.




Aku bulan oktober.ni lah ciri-ciri yang ade pada aku.
-->> Loves to chat
-->> Loves those who loves
-->> Lies but doesn't pretend(huhuhu)
-->> Gets angry often
-->> Treats friends importantly
-->> Always making friends
-->> Does not care of what others think
-->> Daydreamer
-->> Loves children(percaye ke tak?)
-->> Touchy and easily jealous
-->> Easily hurt but recovers easily


JANUARY: Stubborn and hard-hearted. Ambitious and serious. Loves to teach and be taught. Always looking at people's flaws and weaknesses. Likes to criticize. Hardworking and productive. Smart, neat and organized. Sensitive and has deep thoughts. Knows how to make others happy. Quiet unless excited or tensed. Rather reserved. Highly attentive. Resistant to illnesses but prone to colds. Romantic but has difficulties expressing love. Loves children. Loyal. Has great social abilities yet easily jealous. Very stubborn and money cautious.
-
FEBRUARY: Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. Sexy. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves makingfriend s but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizes dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.
-
MARCH: Attractive personality. Sexy. Affectionate. Shy and reserved. Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Loves peace and serenity. Sensitive to others. Loves to serve others. Easily angered. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. Observant and assesses others. Revengeful. Loves to dream and fantasize. Loves travelling. Loves attention. Hasty decisions in choosing partners. Loves home decors. Musically talented. Loves special things. Moody.
-
APRIL: Active and dynamic. Decisive and hasty but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people's problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Emotional. Aggressive. Hasty. Good memory. Moving. Motivates oneself and others. Sickness usually of the head and chest. Sexy in a way that only their lover can see.
-
MAY: Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature. and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. Not having many children. Hardworking. High spirited. Spendthrift.
-
JUNE: Thinks far with vision. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the best. Temperamental. Funny and humorous. Loves to joke. Good debating skills. Talkative. Daydreamer. Friendly. Knows how to make friends. Able to show character. Easily hurt. Prone to getting colds. Loves to dress up. Easily bored. Fussy. Seldom shows emotions. Takes time to recover when hurt. Brand conscious. Executive. Stubborn.
-
JULY: Fun to be with. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takes pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people's feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. Not revengeful. Forgiving but never forgets. Dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Likes to be quiet. Homely person. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Prone to having stomach and dieting problems. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.
-
AUGUST: Loves to joke. Attractive. Suave and caring. Brave and fearless. Firm and has leadership qualities. Knows how to console others. Too generous and egoistic. Takes high pride in oneself. Thirsty for praises. Extraordinary spirit. Easily angered. Angry when provoked. Easily jealous. Observant. Careful and cautious. Thinks quickly. Independent thoughts. Loves to lead and to be led. Loves to dream. Talented in the arts, music and defense. Sensitive but not petty. Poor resistance against illnesses. Learns to relax. Hasty and trusty. Romantic. Loving and caring. Loves to make friends.
-
SEPTEMBER: Suave and compromising. Careful, cautious and organized. Likes to point out people's mistakes. Likes to criticize. Stubborn. Quiet but able to talk well. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal but not always honest. Does work well. Very confident. Sensitive. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Must control oneself when criticizing. Able to motivate oneself. Understanding. Fun to be around. Secretive. Loves leisure and traveling. Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Very choosy, especially in relationships. Systematic.
-
OCTOBER: Loves to chat. Loves those who loves them. Loves to take things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care of what others think. Emotional. Decisive. Strong clairvoyance. Loves to travel, the arts and literature. Touchy and easily jealous. Concerned. Loves outdoors. Just and fair. Spendthrift. Easily influenced. Easily loses confidence. Loves children.
-
NOVEMBER: Has a lot of ideas. Difficult to fathom. Thinks forward. Unique and brilliant. Extraordinary ideas. Sharp thinking. Fine and strong clairvoyance. Can become good doctors. Dynamic in personality. Secretive. Inquisitive. Knows how to dig secrets. Always thinking. Less talkative but amiable. Brave and generous. Patient. Stubborn and hard-hearted. If there is a will, there is a way. Determined. Never give up. Hardly becomes angry unless provoked. Loves to be alone. Thinks differently from others. Sharp-minded. Motivates oneself. Does not appreciate praises. High-spirited. Well-built and tough. Deep love and emotions. Romantic. Uncertain in relationships. Homely. Hardworking. High abilities. Trustworthy. Honest and keeps secrets. Not able to control emotions. Unpredictable.
-
DECEMBER: Loyal and generous. Sexy. Patriotic. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Loves to socialize. Loves praises. Loves attention. Loves to be loved. Honest and trustworthy. Not pretending. Short tempered. Changing personality. Not egotistic. Take high pride in oneself. Hates restrictions. Loves to joke. Good sense of humor.

Dan mangse seterusnya ialah:
-->> Luth
-->> Atiemz
-->> Atul
-->> Ahmad


2008-10-21

Cinta Yang Sempurna 6ixth Sense Feat. Noe Letto



Cinta Yang Sempurna - 6ixth Sense feat. Noe (Letto)

Terbawa aku dalam rasa
Yang selama ini terlupa
Ooohhh Ooooh
Mungkinkah ini cinta…

Hatiku cuba
Tuk mencari
Kemana aku telah pergi
Ooohh Oooh
Mungkin ini semua mimpi

*
Hanya ilusi
Cinta yang menipu
Keindahan yang semu
Semua hanya palsu
Keindahan semu
Semua hanya palsu

**
Bawa aku….
Kepada MU
Keindahan yang tak semu
Peluk aku
Jangan pernah
Kau biarkan
Ku terlupa pada Mu

Kasih tempat mengadu
Takkan ada cinta yang bisa sempurna
Selain kepadaMu
Kepada MU

* Repeat 1
** Repeat 2

2008-10-18

Happy Birthday Ihsan!!


semalam besday aku.lalalala...ramai jugak kawan-kawan yang ucap eppy besday kat termasuklah kawan-kawan blog aku.Bahagia btol kan kalau ade orang yang ingat kat kite.
Jadi dengan ini aku mengisytiharkan yang umur aku dah 16 tahun, dah tak boleh panggil aku budak kecik lagi.Huhuhu..So sesape yang nak kasi hadiah tu, kasi jelah jangan malu jangan segan.Ops!! lupe nak citer tentang ape yang jadi kat skola masa besday aku.
Hehehe..malu siot.Mane taknye, kawan-kawan aku pakat ramai-ramai nak kenekan aku.Diorang sume beli 'glitter' pastu gi tabur kat muke aku.Siot btul.Aku memang dah agak dah bende ni akan berlaku.Tapi dah tak boleh nak lari sebab ade sorang kawan aku ni dah pegang aku tak kasi lari.Pas dah kene tabur ade cikgu nmpk kitorang main bende ni, die kejar kitorang sume.Pastu aku lari arr dengan keadaan muke yang berkilat-kilat macam model pulak.Sume orang pandang aku, segan siot.!!Pastu aku gi tandas nak cuci muke, tp kantoi jugak.Cikgu tu dapat 'track' aku.Die cium lantai untuk kesan aku macam a****g.(i hate that teacher).So pas die dah tngkp aku die gi heret aku ke muka pengadilan(bilik disiplin) adess..aku ngan lagi 2 orang kawan aku kene wat surat pengakuan pastu kene rotan sorang sekali..
ADOI!! sakit.!!!
Itulah cerite mase besday aku hari jumaat hari tu.Kesian kat aku, ingtkan dapat hadiah yang best2 rupe-rupenye dapat hadiah rotan.

Happy Birthday Muhammad Ihsan

2008-10-13

Terima Kasih kawan-kawan.


Aku nak ucapkan terima kasih kat kawan-kawan blog aku yang telah memberi aku e-Kad raya kepada aku.Gamba-gamba kad raye korang aku dah letak kat gamba atas tu, dah jadi polaroid. Aku pun tak tau nak tulis ape lagi. Sekian terima kasih.

2008-10-12

Gudluck to PMR candidate.



-esok PMR ke?
-ehh mane aku tahu aku bukan budak form 3.
-ohhh

Aku nak ucapkan Good Luck kepada semua pelajar tingkatan 3 yang menduduki Peperiksaan Menengah Rendah(PMR). Aku doakan(dalam hati) korang supaya korang sihat walafiat ketika menduduki PMR. Jaga diri korang tu.Jangan last-last minute buat hal.Buat persiapan awal-awal jangan tunggu esok pagi. Sebelum masuk dewan pekse, mintak dari tuhan supaya tenangkan diri korang. Sebelum hantar paper, semak ketas jawapan tu balik.Sbnrnye ade bnyk lg nasihat, tp aku malas nak tulis.

Pengacau


Untuk makluman korang, aku telah buang YM pingbox aku buat sementara kerana ade hamba-hamba ALLAH yang suke menganggu aku.Aku pun tak tau kenapa perangai manusia ni, suke sangat kacau orang.Harap-harap korang sedarlah ye.Aku pun dah tulis nota kat pingbox aku, tp tak nak ikut.Skang dah tak boleh nak chatting ngan aku. So mungkin aku akan letak balik pingbox tu tp tak tau bile.Tunggu jelah.(update: dah letak balik hehe)

2008-10-10

I benci spaghetti!!!

Aku benci gile kat spaghetti.Nak tahu kenape? tadi aku beraye rumah kawan mak aku, pastu die hidangkan spaghetti.Ya Allah! rasenye mcm ape ntah masam ade tawar ade manis ade sume adelah.Nak tak nak makan jelah tu pun tak abis. Tiap kali aku suap dalam mulut aku jer aku rase cam nak muntah.Jadi aku dah serik makan spaghetti.Kalau nak gi dating, aku sanggup bawak "bakal" awek aku gi kedai mamak je.hehehe...

2008-10-09

YM pingbox



Macam biasa hari ni aku nak introduce kat korang sume tentang "YM pingbox". Aku rase ramai yang tahu pasal mende ni.Fungsi bende sama seperti Cbox, Shoutmix dan lain-lain shout box tetapi "YM pingbox" ini lebih bagus."YM pingbox" ini boleh memudahkan pelawat blog anda untuk berinteraksi dengan anda melalui YM sekiranya anda sedang online di YM.Pelawat tidak perlu mendaftar untuk berbual dengan anda.Mereka hanya perlu meletakkan nickname mereka kemudian boleh mula untuk berchatting.Untuk membuat "YM pingbox" ini, anda hanya perlu klik link ini.

2008-10-08

$100 Million Dolar Challange


Assalamualaikum kepada pengunjung blog ini.Saya berterima kasih kerana anda semua sudi mengunjungi blog ini dengan rela hati tanpa paksaan.Tujuan saya menulis di blog ini ialah untuk mempromosikan satu pertandingan yang dianjurkan oleh Russell Brunson iaitu seorang Internet Marketer antarabangsa.
Pertandingan ini dinamakan "$100 Million Dolar Challange".Bukan itu sahaja, malah Russel Brunson ini juga akan memberikan USD 1 kepada sesiapa yang mempromosikan pertandingan ini.
Setiap pendaftaran yang dibuat melalui referral anda, anda akan menerima USD 1 dan akan di transfer ke dalam akaun PayPal anda.Cuba anda bayangkan jika 100 orang mendaftar dibawah nama anda.Sudah tentu anda akan mendapat USD 100. WOW!! banyaknya.Sudah pasti anda tidak mahu melepaskan peluang ini bukan.Untuk mendaftar anda hanya perlu mempunyai akaun PayPal.Jika anda tidak mempunyai akaun PayPal, sila daftar di www.PayPal.com.Sila ikuti langkah dibawah untuk mendaftar di "$100 Million Dolar Challange".




_______________________________________________________

Langkah-langkahnya
1) tekan link ini ----> http://contest.dotcomsecrets.com

2) Masukkan nama, email, username & password yang anda mahu.
Juga tuliskan semula captcha kod yang dipaparkan.

3) Anda akan dibawa ke page product offer, scroll sampai
ke bawah dan klik pada butang warna kelabu NO continue to a member
area

4) Anda akan dibawa ke page product offer sekali lagi, scroll
sampai ke bawah dan klik pada butang warna kelabu NO continue to
a member area sekali lagi.

5) Sekali lagi anda akan dibawa ke page product offer, scroll
sampai ke bawah dan klik pada butang warna kelabu NO continue to
a member area sekali lagi.

6) Selesai mendaftar dan mendapat akaun keahlian. Satu email yang
mengandungi username & pasword akan dihantar ke email anda
secara automatik. Simpan email ini.

7) Klik pada perkataan Click Here To Update Account Now

8) Satu window baru akan dibuka, masukkan alamat email akaun paypal
anda, dan klik butang Add Paypal Email Address. Wang komisyen
referral akan dibayar ke akaun paypal anda ini.

9) Promotekan URL affiliate anda kepada rakan-rakan, sama ada
melalui email, blog, mahupun signature di forum.

10) Atau, untuk cara lebih mudah, klik pada link Click Here To
Update Account Now kemudian scroll ke bawah dan isikan satu
borang yang disediakan. Borang ini akan menghantarkan
email promosi kepada semua alamat email yang terdapat di dalam
address book akaun email anda.

11) Anda akan menerima USD1 bagi setiap orang yang mendaftar
dibawah anda, sama ada pada level-1 ataupun level-2.

12) Anda boleh melihat jumlah komisyen yang terkumpul dari semasa
ke semasa dengan me"login" semula ke akaun anda pada bila-bila masa.
URL untuk login, username & password ada diberikan di dalam email.
Jadi, simpan email tersebut. SELAMAT BUAT DUIT DI INTERNET!

_______________________________________________________

Sekian terima kasih.

http://s277.photobucket.com/albums/kk63/ihsan1992/th_Mysignature.png

Ditulis oleh Muhammad Ihsan

2008-10-05

Pagi Raya


video
Download video link: MediaFire

Akhirnya aku berjaya meng"upload" video yg aku dah buat..haha video kat atas tu keadaan rumah atuk aku mase pagi raya hari tu. Mase pagi-pagi x rmi yg smpi sbb sume ade keje sket. x bnyk.Pastu, dlm kul 9 lebih sume dah smpi. Perrghh!!! sesak gile umah tu.Aku pun berpeluh-peluh.
Waduh-waduh.Sambil-sambil aku salam dpt ler skit duit dari pakcik2 makcik2 aku.
Aku tujukan video ni khas untuk sedare aku iaitu Mizi aka Jimmy.
Jadi Mizi aku dah publish video ni. Family kau sume boleh tengoklah ye..hehehe...=P
Gamba-gamba kat bawah pulak gamba angpau2 yg aku dpt n gamba sedare-sedare aku.
Tu saje wat mase ni..bye!!bye!!


hahaha!!duit singgit je banyak...


bermacam-macam jenis angpau...


sempat snap tngn aku amik kuih...