2012-11-20

Pendapat isu Boikot McD

Assalamualaikum....

Alhamdulillah tangan ni masih rajin untuk menaip, minda masih berfungsi untuk berfikir dan menulis artikel didalam blog ni. Artikel kali ni kali ini aku nak berkongsi pendapat tentang isu boikot barang-barang buatan Yahudi.

As usual korang semua tahu Zionis semakin bersikap biadap terhadap kaum muslim di Palestin(Gaza) rmi umat islam kat sana ditindas, dibom sehingga kanak-kanak pun menjadi mangsa. Seluruh dunia dah mula memboikot produk produk buatan yahudi seperti nokia, nestle, mcd dan macam macam lagi lah aku pun tak ingt.

Dalam isu memboikot ni ade pulak isu lain yang timbul dan isu tu jugak ditimbulkan oleh org islam sendiri iaitu penduduk malaysia jgk. aku terbaca komen-komen di facebook macam dibawah ni. "

(zoom utk paparan lebih jelas)

Pada pendapat aku tak salah pun orang tu nak boikot McD. Walaupun nampak kecil tapi bila dah ramai2 boikot mesti akan jadi satu impak yang besar. Jadi satu benda yang aku nak ingatkan kepada korang semua dan pada diri aku. Jangan kita complaint benda baik orang lain buat.  Apa kekurangan pada diri masing-masing kita cuba improvekan. :) Dan gambar dibawah pulak masa Mcd bagi berger free. 


What can i say? speechless

So far setakat ni aku mampu menaip. rushing nak gi kelas ni. Assalamualaikum.. :) 
(pendek beno pendapat aku :P )

2 comments:

Hans said...

yups
semua ada pendapat dan pegangan masing2
:-)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)