2009-05-31

Sahabat Belia.... bla bla bla....

njerPenat...penat...penatttttttttt!!!!!! baru balik dari kem Sahabat Belia. Kem ni 3 hari dua malam. Aku berangkat dari rumah hari jumaat lepas lepas balik solat jumaat. Fuh!!! alim lah plakkan aku ni... takpe skali skale jadik baik ape salahnye jadik baik smpi mati pon tak slah. Hari pertame aku smpi, aktiviti tak banyak. Tapi bila malam menjelang................................. ayat plik2 aku pki la. Sesi icebrekking diadakan.... agagagagagagaga.... nape aku takde idea nk taip ayat lain. Sungguh skema aku ni. Aku da tade idea la....... takpe2 teruskan je. Aku jadik group leadar bukan camp leader. Jawatan kecik je. Muke tak hensem aku jadik group leader, cbe korang bygkn klu korang hensem maybe korang dapat jadik camp leader kot bla bla bla bla bla bla........... Group aku kene pikir satu name, lastly letak name yg amat susah untuk aku menyebut. "SESOEOSEGES Teenage" hahaha... sje je tipu name group aku "Segacious Teenage". Pastu wat satu aksi utk group n job aku sbgi penjerit. Jap2 pk ape trademark tuk group aku... ahha!! da ingt. "Tabah,(tak pasti tabah ade ke tak) Bekerjasama Semua Jadi Satu.... SEGACIOUS TEENAGE!!!<<--(ni yang aku kne jerit ni) Wooooooo!!!!". Pastu kene present kat group n depan fesi2. Aku tersasul mse sebut group name aku sume tegelak. Segan gak time tu. Pastu wat lagi skali.. Akhirnya dapat buat..... bak kate orang 'bolehlahhhh". (Ayat aku lain macam la). Second day kitorang bnyk abeskan mase kat Rumah Media untuk blajar modelling objek like pasu dan cawan. Kat dalam rumah media tu fedup gak aku sebab dapat laptop yg problem. Pastu pki komputer pon ade problem gak. So giv up la. Aku just tlg mmbe yg lain wat. Malam sbtu ade buat malam kebudayaan. Group aku kene buat persembahan boria. Aku pon da lupe lirik boria tu. Tapi yang aku ingt group aku kutuk fesi2 kat situ. Kijam2!!! Pagi ahad buat jungle trekking, fuyoh memang masak sume orang. Satu badan penuh ngan lumpur. Siku aku sakit taw, luke mase nga merangkak bawah kawat duri. Pastu berenang dalam lumpur siap masuk mulut lg.. then selesai sume aktiviti tu kitorang mandi2, siap2, pki perfume, pki sgle yg ade, packing brg tuk balik then berangkt ke Kampung Buku ade Upacara Penutup kem tu. Setiap group dapat 4 hamper tuk dibehagikan 8 orang. Aku kongsi ngan sorang mmbe yg baru kenal mase camping tu. Name die Ana, tak pendek tak tinggi, tak kurus tak gemok, muke bole tahan... nk tgk pic die ke??? tak payah lahhh coz tu harta persendirian n private. He3..




Sekian dari aku. Terima Kasih kerana membace mende tak best ni. Support local blogger!!! hahaha....

10 comments:

CT Delima said...
This comment has been removed by the author.
♥chubbycekelat ♥ said...

ceh awex bru nme ana siut!!!!

- m!ss_yaNa - said...

group leader woo..
haha ~~
bagos..!! bagos..!! =]

|Ihsan| said...

lily* oit tu kwn la...


miss* hehehehe...... cam x caye je eak.

ghost_MaR said...

per kisah ensem ke x ...
klu org dh pilih ko , that's mean amanah ... kejap jerk pn ...
best kn jd group leader???
lps nih leh dpt pangkat tinggi plak ...

ms muda2 nih lh nk asah bakat jd p'mimpin ... esk dh besau , x der lh nk kekok sgt ... skang klu kt U susah nk jumpa laki jd leader ... jd leader pn , kj x wat ... huhu ... ko jgn jd gitu ...

mndi lumpur??rawatan k'cantikan kulit semula jd tuh ... huhu ...

P/S : ms ak sekolah asrama dulu , byk r gak program cenggini ak join ... s'tiap thn , 1 program cenggini ak join ... best lh ms tuh

|Ihsan| said...

ghost* tiap kali ko bg komen mesti panjang eak... takpe2 aku suke. men lumpur mmg best, diorg gtaw sumber lumpur tu dtg dari ehem2... wekkkss!!!

XxmatxX said...

san... lama x komen blog ko hue hue...

cam besh je ble kat rumah media tuh
huhuhu...

psst... woo ade dekyah :D

|Ihsan| said...

mat* aku cam dak bodo je kat uma media tu ari... hahaha

pssst mne ko tawu dekyah ade?? hahahha....t aku ckp ngan die ko ske die ea..

XxmatxX said...

hek eleh tu kan ade gamba dier..

bgtahu lee huhuhu..

ari2 dia lepak buang masa kat dpn umah aku tuh..

cikgi sha said...

san...report awak ni baguih..syabas beta...anyway just nak mintak permission amik gambar awk nak print letak kat softboard...ok