2009-12-05

Pc Fair MITC Melaka

Pukul 12.30 td tengah syok² tidow tetiba dengar henfon aku jerit². Sape lah kacau pepagi2 ni nak tido pun tak senang. Da la nombor takde dalam contact list angkat je la. Rupe²nye mamat yang call aku. Die ajak gi PcFair kat MITC. Aku pun tak tahu ade PcFair hari ni. Aku pun ikut je la. Mandi², pakai baju, stylekn rambut then tggu Mamat sampai.

Kitorang gerak dlm kul 1 sampai je sane survey² harge laptop, ngn printer. Macam budak U la pulakkn pastu kitorang gi survey berokband celcom ngan maxis. Mule² tengok maxis ounye berokband. Harge murah tapi aku dengar ape cine tu ckp aku pon da lupe. Pastu yang celcom pulak mahal bla bla bla bla.... Ade cine tu die kate celcom punye modem ni open sim, boleh masok sim maxis or pape je la. Pastu kitorang gi kat booth celcom lain, tnye lagi pasal berokband lagi. Cine ni explain la pasal berokband ni... bla bla bla bla bla... panjang sangat die cakap. Then aku cakap la ape yang cine sebelum ni cakap kat aku yang modem celcom ni open sim. Then die kate tak, cine yg cakap tu tipu... Celcom punye modem bole masok sim celcom je. Harap je same kompeni "CELCOM" tapi kuat menipu. Hahaha.. lantak korang la. Pandai² la korang nak meniaga.

4 comments:

«♪Ruff♪» said...

ngee member aku pun ade beli modem yg open sim...rasenye ok kot...
xpasti la plak

|Ihsan| said...

open simnye x silap aku brand ztec.
tu la yg aku nmpk mse kat booth(betol ke aku eja?) celcom tu.

hans said...

hahhaha
pc fair skrg mahal jer
xmurah macam dlu

|Ihsan| said...

btol2... aku sokong..
aku tgk harge sme je ngn ari2 biase.