2011-02-05

Kesian kau wahai 'blog'

ditulis ada pukul 2.30 pagi. hari sabtu bersamaan dgn 5 februari 2011. Ketika sedang menaip entri ni aku tengah dengar lagu. Tapi lagu ni ntah ape2 la, aku dengar dari mp3 abang aku. Layankan jelah. Aku pun tak tahu dah brape lama aku 'hide'kan blog ni dari umum. Rasanya dah lama jugak lah. Ada gak mmbe yang tanya sebab apa aku 'hide' blog ni. Ala biasa la kan ada masalah peribadi so 'hide' kan skejap dari orang ramai.

Now baru terasa nak update entri baru, nak cerita sikit pasal life aku stakat ni, nak kongsi2 citer jijik dengan pembaca (hehe :D), nak merepek merapu meraban dan sebagainyalah. Bile hati dah tenang baru rasa slesa nak update. sape sokong korek idong! hehe.. First of all aku nak ucap trima kasih banyak kat Uki sebab die tolong 're-sketch' gamba aku jadi macam ni. Die ni otai dalam bab2 melokes. Kalau korang tengok blog 0 die mmg simple art die tapi menarik. Btw keep it up bro! :D

Korang ada dapat rumor yang mengatakan facebook akan ditutup? Tu sume tipulah. Kenapa ramai sangat percaya dengan khabar angin yang busuk tu pastu sibuk2 posted kat wall orang lain pasal khabar angin busuk yang tak tahu tahap kesahihannya. Sampai sekarang laman so-sial tu masih beroperasi dengan lancau lancar. So nak kata apa lagi? lagipun kalau fesbuk tutup pun Myspace kan ada. :) haha.

Nurse? hehe satu pekerjaan yang sangat 'tough'! Kalau kite pegi hospital kite tengok keje nurse tu macam kacang goreng hangus je kan. Nampak macam mudah, tpi aku dah rasa jadik seperti seorang nurse baru aku tahu tu pekerjaan yang susah giler vaveng! Korang pernah tukar pampers baby x? Mesti pernah kan tengok tahi babi baby tu, nampak pun comel je. Kalau jadi nurse pulak tengok tahi orang besar ni dah hilang kecomelan dia. Kerja nurse susah tahu!! Macam2 nak kena jaga, ubat pesakit, tanda vital pesakit, makanan pesakit, sume nurse yang jaga.! Susah tahu! Tapi yang penting mesti kena ikhlas buat kerja ni. :) dapat pahala tahu. Aku suka pahala.

2 comments:

♥ Atiqah ♥ said...

smart gila pic kau..jeles aku.hahaha..

tntg fb tu, ntah pe2 la cye kn sgt kbar2 gitu..bknnya btul pun..huhuh..kau kata myspace ada??wey, tu utk bdk2 skolah bley ar..hahah.. =P

yeay! aku stuju 100% kata2 kau tntg kerjaya nurse tu..sume tu mmg benar2 belaka..huhu..
nurse sesuatu pkerjaan yg sgt mulia.. =)
aku bangga jd stdnt nurse..kau plak??

|Ihsan| said...

aku tersangat lah bangga gak jdik student nurse. even npk mcm kite ni di'kuli'kan tp yang penting kite buat keje ni ikhlas. :)

myspace tu utk org2 remaja mcm kita la wey. haha. apa la ko ni. abis madu sepah dibuang. kesian myspace tu. :P

btw pic tu aku request dr mmbe aku. die pndi photoshop.