2008-07-23

care2 nak bukak YM Multiuser pd 1 komputer

tkn "start" pastu klik kat "run" dlm ruangan tu tlis "regedit" pastu klik pada "HKEY_CURRENT_USER" pastu ade kluar dropdownmenu pastu gi kat "Software" ade kluar lg dropdownmenu pastu carik "Yahoo" pas tu klik kat "Pager" pas Klik kat pager, korang kne klik kat "test" lak pastu ade kluar gamba camni korang bce arahan kat gambo tuh..



ape yg tertulis kat gambo tu??
ni hah ade die tulis : Right Klik pastu klik "new" pastu buat new "string value" ltkkan nme sbgai "plural" dan klik 2 kali pastu ltk value "0" (kosong)

ni aku nye YM multiuser...heheh aku ade 2 acc jer...

2 comments:

N.aqila said...

ni solution kalo nk buat ym jd cm bese balik..

1) Click Start

2) Klik RUN

3) Taip regedit dalam dalam texbox dan tekan ENTER

4) Pergi ke:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Yahoo\Pager\Test

5) Right-klik kat Plural dan tekan delete

6) Tutup regedit

** kalau salah ubh registry,bole buat rosak setting komputer. kritikal dier ikut la mane part yg kite da ubah. so seelok2nye b4 tu.. kne backup registry dlu.

ade byk care nk backup registry samade gne software ataupon..simple mcm ni je..

1) click start

2) Run

3) Type regedit dan tekan Enter

4) pergi ke menu File dan click Export...

5) Dialog Export Registry File akan terpapar

6) Pada bahagian Export range pilih All untuk backup semua Setting registry

7) Masukkan nama file backup dan tekan butang Save

|Ihsan| said...

time kasih sbb share mende ni qila