2009-04-20

Kisah Petang Tadi

Dah lame aku tak post cerite kat dalam blog ni. Bukan sebab malas tapi aku kemarau idea nak menaip. Tiap kali nak menaip je habis semua idea hilang macam breeze menghilangkan kotoran degil. Bersih kepala otak aku ni. Lagi pun aku nye blog ni bukan ramai reader pon maybe aku jus syok sendiri menaip blog ni.



Post ni pun saje suke-suke nak isi waktu aku yang tak pernah nak kosong. Petang tadi cam biase aku lepak-lepak ngan membe-membe kat taman permainan. Kitorang pun berbual-bual kosong. Tapi otak aku mase tu ngah biol. Aku tengok budak-budak kecik kat taman bukan main seronok lagi main kejar-kejar. Mesti korang dulu penah main 'game' ni jugak mase kecik-kecikkan. Aku tengok budak-budak tu main care kotor die ejek membe die kepale besar, gemuk dan lain-lain. Pastu siap die maki budak tu lagi. Adess!! knk-knk zaman skang. Memang Brutal. Tetibe idea biol aku datang aku pun main kejar-kejar ngan membe aku. Dahlah dah tingkatan 5 pastu main kejar-kejar lak, memang tak matang. Mase main siap gelak-gelak kutuk diri sendiri cam knk-knk. Pastu aku berdiri atas jongkang-jongkit budak yang nak kejar aku ni gi pijak kat ujung mende alah tu lagi skit aku nak tegolek 'dog'. Kitorang main sampai kul 7. Tak prasan dah maghrib sebab syok sangat. Mase ngah main kejar-kejar kaki aku sakit tak tahu arr sebab ape.

Gambar yang sempat aku amik mase kawan aku ngah duduk-duduk termenung sendirian......


p/s: aku nak wat contest satu hari nanti... tggu je laaa...

8 comments:

KhairiL's said...

x pa..
sesekali jd kanak² rebina apa salahnya

kalu ko bt contest...nk joinnn

Selamburb said...

teringat polis entri, teng-teng, main galah, sembunyi2..meriah..

Ahmad said...

yeah..main la maghrib2 lagi..aku pon baru 2 ari jatuh..maghrib x benti skate..keramat tol pukul 7 ~ 8..

♥chubbycekelat ♥ said...

owh
ko pon da jd knk2 rebina cm aq
hahah XD

contest pew??

- m!ss_yaNa - said...

men2 gak..
study jgn lupe..
ngeh3~~

|Ihsan| said...

khairil* a'a taw xpe. jdik knk2 ni mmg best... tgk arr dlu, nga pk nk wat contest pe..


selamburb* he3.... bnyk sgt game mse kcik2 ni. xde gne komputer pon.


Ahmad* baek lahhhh aku x men smpi maghrib, smpi isyak lak ea..


chubby* aku knk2 sugus laaa.. x sme cam ko. nga pk la ni...


miss* hu3... taon ni spm. he3... nga blajar teknik larikan diri lebih laju supaya susah org nk keja.. he3..

ghost_MaR said...

pa per pn , zmn kanak2 paling best ... men aci duduk , aci nyorok smpi tingkat 10 ... x cukup tingkat 10 , siap nyorok kt tangki air kt bumbung ... dulu ak dok flat polis ... men aci kejar pki roller blade ... target selipar usah citer r siap ganti ngan terompah pn pnh ... sakit babeng woooo klu kena baling ... lumba basikal , trup , tudung botol , ponteng sekolah sbb mndi sg ; ish , sgt2 best bila kenang blk ... tp x mgkn kita dpt buat blk mender2 tuh , klu dpt wat pn , x s'manis ms muda2 dulu ...

P/S : sgt2 x percaya ak dh 21 thn !!! ak mls nk update blog ak ... nyemak kt ko jer lh erk

|Ihsan| said...

ghost* jgn menyemak kat sini, aku mls nk sapu laaa...ha3.. bnyk sgt game laa mse zaman kcik2 dlu. tp skang ni sume dah besa, dah matang(konon) tp aku still ad pangai budak kecik...