2010-03-29

Berdebar


Awal2 pagi aku dah bangun. Aktiviti pertame aku, kene hantar ibu gi hospital Melaka, nak buat imbasan xray. Doct kate kemungkinan ade batu karang, lepas buat xray batu karang tu dah takde haha.. Sampai rumah dalam pukul 9 aku terus gi MITC. Ade sorang kawan aku kene gi PLKN. Hohoho.. Tapi aku tak sempat nak jumpe die sebab die dah naek bas. So gune alternatif lain, bermesej ngan die!. Mesej punye mesej tetibe bas dah nak gerak. Lawak jugak bile pikir sebab membe aku ni dapat kem PLKN kat Hutan Rekreasi A.Keroh je, jarak Mitc ke Tapak Kem tu dekat sekangkang kera je tapi siap nak berkumpol kat Mitc. Aku tengok ahbeng2 sume rambot kaler2. Siap la ko kat plkn nanti, memang takde rambut terus kowang sume. Hahaha..

Balik dari MITC, aku pergi Bangunan World Youth Foundation kat A.Keroh tuk apply masuk kolej pantai. Aku datang bawak badan je, sijil2, slip, salinan ic sume aku tak bawak.. haha.. Orang office tu suruh balek amik sijil2 & slip SPM ngn salinan ic diorang kate nak interview skali, Wah! tekejot aku nk interview hari ni gak.. Balik je la buat tak tawu sebelum tu aku singgah kedai mamak gi breakfast. Dari pagi tak makan lagi, pekena roti telur ngan teh tarik. Huhu.. Sampai rumah prepare2 barang untuk interview. Pergi balik office kolej pantai, pastu ade something wrong lak. Sengal. Aku tak bawak sijil2 koku.. huhuhu.. tapi interview tetap interview. 1st kene jawab soalan.. Aku ingat aku je sowang yg apply hari tu, but ade 2 orang pompuan duk tercangok jawab ujian. Dalam aty aku ni dup dap dup dap!.. Da la tak wat revision pastu tetibe nak kene wat soalan sains ngn math. Takot~~! tapi alhamdulillah boleh buat. Abis jawab aku dipanggil tuk interview. Menggeletau aku jawab owg tu soal.. Pastu speaking mat salleh lak uh! gagap weyh! haha... takotnye pasal. 
Tapi berjaye gak! Die tgk result aku insyallah boleh dapat scholarship.. (memang tu aku harapkn).

So, korang tak nak pilih nursing sebagai profession pilihan ke? haha.. ;)

11 comments:

-hazen said...

bagus2.

nnti ko leh jadi nurse aku.

|Ihsan| said...

wahahaha... bole2..

::IZzuL:: said...

dpt gaji ko serbis moto aku

♥chubbycekelat ♥ said...

aq ngat na amek nursing... tp aku cncelled je niat aq tuh.. takot darah maa.. Heee xD

neway..ko tgk muke aq nie mcm pro uat business x?? HAHA

AyanaAsham said...

pnh nak jadi mgkn xde rezeki....rezeki lbh di bdg HR

|Ihsan| said...

angah* ni blajau arr.. kalau dpt gaji pon aku nk beli yamaha r1 aku dulu. huhuhu...

lily* larhh.. apsl takot darah.. rilek arr... branikn diri.. ko nk wat business kerepek pisang ea? hahaha..

ayana* HR? human resorces?

noor afzan said...

wah..jadi nurse..
pergghh...
good luck then~

|Ihsan| said...

noor afzan* huhuhu... thnkss.. :)

♥chubbycekelat ♥ said...

kerepek pisang???? siot! WAHAHAHAHAHA..

okeh wat.. mane taw mken btambah2 rezki aq nnti spe taw kn2?? haaa..
tumpang bhgie suami 'skeleton' aq taw.. bluekk :P

Yana said...

insyaallah,,ko boleh dpt scholar tu..
wow~~sekali pergi terus interbiu..?? hebat.. :))
nurse aku x minat sgt,,UPU baru ni aku isi tamhidi perubatan + tamhidi pergigian..
kalo aku dpt ko keje ngan aku eh..
hehe~~

p/s : first choice aku asasi TESL, second asasi BI..yg perubatan ngan pergigian tu plhn 3 ngan 4..

|Ihsan| said...

aku x dpt scholar la yana..
aku dpt ptptn je.. adoyai..
parah nak membayar balik ni..