2010-06-29

Program kejururawatan di IPTS ditangguhkan.

Malam tadi aku memandu(skema) kereta abang aku pegi rumah kawan aku. Ala takde jauh mane pun. Saje je nak train bawak kereta. hehe.. Sampai2 je rumah member aku tu, kitorang pun memulakan acara sembang2 gebang(apa maksuh gebang?) eceh! haha.. Pastu borak punya borak tetibe sorang member aku ni menyelit lak, dah lah tak bagi salam, naseb baek aku tak smackdown die. Dah tu bawak bad news lak.. Die beritahu kat aku course diploma kat ipts ditangguhkan. Wahh! 1st mmg aku tkejot dan tersangat tidak percaye. Aku mintak die sok kabau(surat khabar ye. Jgn terpengaruh dengan cara penulisan dlm blog ni. BM bole dpt G waktu spm nnti) sebab nak bukti. Oh ternyate berita tu tersangatlah benar. Patah hati aku nak sambong blajar dlm course nursing. Tapi aku still tak puas aty lagi. Aku nak telefon pejabat kolej pantai, whether kolej pantai involved ngan mende tak masuk akal ni atau tidak.
Encik Kerajaan, kalau ye pun nak kuatkuasakan mende ni, bincanglah n kajilah dahulu(dah kaji dah pun kan)..  Kalau dah betul2 konfiden, announce awal2(3-4 bulan awal) so tak menyusahkan aku dan orang lain. Ni tak, announce hari ahad(27 jun), pastu nak kuatkuasa start bulan Julai ni WTH!. Dah macam2 aku buat tahu. Medical checkup, bayar deposit. Ni baru aku sorang yang melenting. Kalau orang laen gak yang melenting camne? hah! sape nk jawab. Pastu kenape hanya di IPTS sahaje Encik Kerajaan tangguhkan.. Kenapa tidak IPTA skali? Adakah sebab kerajaan dengki ngn swasta sebab ramai yang prefer blajar nursing kt swasta berbanding kerajaan? Aku rasa tidak sama sekali.. Tapi ape agenda kerajaan buat mende bukan2. ni. Jeng3x!! (suspen).

Korang boleh bace berita penuh disini.

12 comments:

hans said...

wah,so amacam skrg?

♥ Cik Tiqa ♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥ Cik Tiqa ♥ said...

WTFungus.betul ke? knapa kolej aku xde btau apa2 pun.krajaan ni mengada2 btul la. tau la dia jeles pun dgn swasta, tp jgn la btau last mnte mcm ni. mnyushkan org je.

kalo nk msuk yg krajaan pnya pun, bknnya bley dpt trus..nk kna tggu 2 3 thun, bru bley dpt jwpn. org lain dh dpt genggam dip n ijazah, kita bru nk stdy, umur pun dh 20 lbih. hampeh btul.

apa2 pun kau jgn ptah smngat. selagi tmpt kau stdy xbtau apa2, kau jgn la rsau ya! chill.

::IZzuL:: said...

die tanak bagi ko jadik pondan

::IZzuL:: said...

hans* aku pon x tawu la camne.. duh!

tiqa* wtfungussss! haha sengal ko ni. kolej aku pon xde gtaw apa2.. nnti aku nk tepon opis kolej.. nk tnye camne ngn isu ni. kerajaan ni mmg x betul la..

sokong pe ko ckp.. nk tggu kerajaan punye bertaon. minx SPA pon susah.. WTFROOGGG!!

Seri said...

suka tengok nurse yang comel2. hehe

diana said...

nasib baik aku x de kene mengena dgn kolej2 ni..

hans said...

haih abang JJ
amacam jadi JJ?
best x?

|Ihsan| said...

aik.... aku bru pasan aku rply komen gune account abg aku kot.. wtfungusss la... xpe la bia kn je..

seri* COMEL?? haha.. biase je..

diana* jnji ko kuim..

hans* sangat sibuk la..

Anonymous said...

In my opinion you are not right. I am assured. I suggest it to discuss. Write to me in PM, we will communicate.

Anonymous said...

Yes, it is solved.

Anonymous said...

Helpful blog, bookmarked the website with hopes to read more!