2009-06-09

Jangan Pandang Belakang Congkak



Yesterday im going to Melaka Mall dengan niat nak tengok cerite Jangan Pandang Belakang Congkak. Aku pergi tengok wayang ni pon sebab sdare aku yg ajak. Sebenarnye nak gi tempat lain tapi cancel sume last2 tgk wayang gak. Check kat site mbo citer tu start kul 3.45 jam baru kul 2.45 aku menyiapkan diri aku secepat mungkin untuk beli tiket cepat2 mane la tahu tiket dah abis. Smpi sane aku terus gi beli tiket tapi panggung dah nak full, tempat duduk pun tinggal skit je. Lastly aku ngan kazen aku amik sit kat blakang skali. Tak syok la duduk blakang.



Cerite tu boleh tahan arr bagi aku nk rating pon 4/5 star. Cerite ni mengisahkan 3 orang cucu yang mendapat wasiat dari atuknya iaitu Pak Sudin or Sudir aku pon tak pasti. Tapi 3 orang cucu tu mesti patuhi syarat yang atuk die tetapkn iaitu kene tido dirumah atuk diorang (atuk diorang dah mati, bg wasiat gune video) dan jangan sentuh ape2 brg dlm rumah yg pling penting jgn sentuh congkak. Mase malam pertame diorg masuk satu ke bilik yg aku pun tak tahu bilik ape tu dan dalam bilik tu ade congkak yg atuk die maksodkan. Diorg punye gatal tangan gi main2 dengan congkak terus diorg mewarisi saka2 atuk diorg. Mazlan as orang minyak, Cat Farish as toyol perot gendut ( saje je tambah) Shaheizy Sam as Zombie. Ape2 pun korang pergi panggung and tengok sendiri citer tu.



Ni pulak cerita hari ni (9/6/09). Aku bukak komputer kul 10.30 Then dengan banggenye Microsoft memblankkan desktop aku da ade note yang die tulis mari kite bace ramai2 "You may be a victim of software counterfeiting. This copy of Windows did not pass genuine Windows validation". Oh Yeah!!! Memang ku 'tunggu' saat ini, FORMAT KOMPUTER!!! sape nk format komputer dengan aku RM10 je.. hahaha. Aku rase sedare or abang aku ade install update dari Windows mase die nak shutdown komputer ni. Lupe plak nak pesan.

13 comments:

Luth Textile said...

hahaha
pc ngong,, aku pakai win xp genuie.. ori beb..
takyah nak fomat2..


bro, blanja la skali

irkuysdamha said...

format jangan tak format. ko rajin me"format".. ngiahaha.

::IZzuL:: said...
This comment has been removed by the author.
XxmatxX said...

wooo.. camno leh kena tuh

off kan automatic hapdet next time :)

btw format ngan aku RM9.99 :P

ko nye package mahal.. haha

|Ihsan| said...

mat* siot ko.... kurg 1 sen je. hahaha.... aku da turn off... slame ni aku terpedaye dgn kate2 manis microsoft... hehehehe....

hans said...

owh...pc aku pun jadi macam tu
aku wat duno jer
leh juga guna

|Ihsan| said...

mmg boleh gune.
p blank je. pastu ade nota sial dari window.

Hafizul Asyrul said...

kalo nak geniune - meh sni aku tlong formatkan.nk windows ape?
Windows XP Professional?
Windows XP Media Center?
Windows Vista Ultimate?
Windows 7 ?

sume ade.free je..aku x install driver.kalo install driver RM5.99 haha

|Ihsan| said...

Hafizul* adess bro... trimas bebanyak coz nk tlg. p aku bru je pas format pc. nyways trimas bnyk2 sbb ko nk tlg aku

Mr PenyuBiru said...

kalu taknak format, ade cara lain. cuba try atikel ni

http://blog.taragana.com/index.php/archive/how-to-disable-windows-genuine-advantage-notification-in-3-simple-steps/


aku dah cuba dan dah berjaya.

|Ihsan| said...

penyubiru* oh.. thnxs penyubiru. maybe next time klu aku kne aku akan refer link tu.

www.pakejwang.co.cc said...

paling mudah: taip kat google remove wga, install dan siap

Ammar said...

lol genuine kan ah ko nyer pc.. ade cara kat youtube. SECARA FREE! Search free genuine XP