2009-06-06

Lepak2 Tengahari

Semalam hari jumaatkan? Pas balek semayang jumaat je aku terus mengadap komputer dengan penuh semangat tuk maen game HAWX ala game kuaran Ubisoft tu. Sbnrnye game tu abg aku yg beli pastu aku men tibai jer install dalam komputer. Aku baru je nak start main game then.... Assalamualaikum!!!! ha3... mmbe aku dtg. Hancur hati ku nk main game HAWX. Argghh!! kitorang klu lepak mmg berejam klu waktu mlm start lpak kul 8 balek mesti dlm kul 11 lebey, lame ke??? lebey kul 12 bapak aku marah tp kul 11 lebey pon bapak aku da tepon suh balek. he3....Sambong balik citer tadi, aku pon pegi laa bual2 ngan die smpi satu idea kitorang kluar. He3... projek memetik buah mangge yg separoh masak.


Kusyuk gile potong buah, Oi!! jangan duduk atas moto aku la


Kicap ngan gule mmg sedap dicecah dgn mngge


Galah yg dimaksodkn playar, polish n kain lap moto

Sebelum petik buah mangge tu aku sempat menukang wat galah. 5 minit siap sume. Pki dawai, playar, ngan kayu panjang. Kaji kawasan sekitar pokok mangge pastu carik mangge yg seswai tuk dipetik. Akhirnye dapat dalam 10-12 bijik tuk dimkn 2 orang, boleh abes ke??! Memang lah tak bole... Bru makan 6 bijik dah pancit pastu call kwn aku lg sowg suh dtg abeskn sume, tgk2 die gi bwk mangge kat uma die 2 bijik, besar2 lak tu... Ish3!!.. Rupe-rupenye niat die bawak 2 bijik buah mangge tu sebab nak wat sistem barter ngan aku. Tukar 2 buah mangge ngan aku. Amik je la x kesah pon.

Mlm tadi aku tengok berite Kerajaan bagi potongan 50% kepada pelajar skola yg nak amik lesen motor. AHHH!!! kenape aku tak dapat keistimewaan ni.... cilakok!!! RM350 tolak 50% brape eak korang kire larr sndri.

9 comments:

hidayah said...

uit..egat perempuan je sembang sakan..eh tak tak.. lelaki lg hebat.. *fakta*

sedap ye..mangga cecah kicap+gula

░♥si lampu neon♥░ said...

comel gila

|Ihsan| said...

yaya* hak3... biase arr tu duk bual2.. bkn ngumpat cam kaum hawa.

si lampu nen* ape yg comel nye??

Luth Textile said...

wei.. kalah pmpuan.. malu la .. hahahha

|Ihsan| said...

luth* laaa!!?? pe lak?? ni bukan mesyuarat tingkap, ni just lpak2 je... sedih aku... :(

XxmatxX said...

haha seb aku x join..

men game lg baik hahaha..

|Ihsan| said...

haha mat..... len kli lepak arr ngan kitorg. bole mkn mangge.

yazid said...

Kalau pc dah kena wga, tak perlu format la, cuma alter sikit registry pastu panau tu hilang. Nak tau macamana ke?

|Ihsan| said...

thnxs yazid...
dah tawu care2 die.
pas format bru jumpe...
agak menyesal jgk la...