2009-08-04

Orang-orang bodoh dalam myspace

Takde idea nak tulis pasal ape so aku nak wat citer pasal orang-orang bodoh yang ada kat dalam myspace. Aku rase aku join myspace dah setahun mase tu aku baru form 4. Join ni pon sebab ramai budak2 klas aku yang join web ni. Aku dulu main friendster je aku jampi2 budak klas aku join friendster diorang tak nak. Klu ade pun 3-4 orang je. Penangan myspace ni kuat sangat sampai hampir sume budak2 skola skang ade myspace but belagak cam orang yang dah abes skola n keje2 kat office besar. Macam post luth tentang 'Bahayanya Laman Sosial Networking!'. 100% aku setuju pasal bahaya ni sebab lebih kurang beberape bulan yang lepas ade kecoh satu profile sorang mamat ni yang kumpul gamba minah2 kat myspace yang 'hot'(hot ke.?) then die letak kat profile die pastu die tulis citer lucah tentang minah2 tu. Seb bek mamat tu punye profile dah kene tutup klu tak mmg banyak minah2 prasan hot menyalak cam anjing.

Ade gak minah yang bodoh ni meluahkan perasan diorang kat bulletin board cam baru pas putus cinta la, marah kat family, maki hamun kat owg laen, merayu-rayu suh komen gamba diorang n memacam lg la.. Antaranya cam kat bawah:




(Klik pada gamba untuk imej yang lebih besar.)

So what ur opinion.? Sume cam dah kene rasok antu kan. Ayat terok2 n bhse ape pun aku tak tawu. Aku pun main myspace gak tapi tak camni la. Ade pulak yang suke letak gamba makwe/pakwe die besar2 kat dalam profile memasing. Macam die sorang ade makwe/pakwe pastu nak kecoh2 kat seluruh dunie myspace. Usually ayat yg diorang gune camni 'Already taken by her', 'Ini chenta hati saya, jangan amik die', 'Sayang die ketat2 sendat' pastu sebelah ade gamba pakwe memasing. Haha cam bunguk je eak. Dahlah malas aku nak sambong panjang2 cukup sampai sini je, fullstop!

25 comments:

farahlikescookies said...

ayat yg cm dlm pic tuh cm budak trg
fst n last
uish.malu weh aku.
gila nguh budak2 gni

KhairiL's said...

ntah la...x de apa yg best pun pasal mespes skrng ni...
dulu mgkin la layan, skrng x

Nurul Aqila said...

xle bla ayat ketat2 sendat. wtf cm ape jek! haha ade gak sorg budak pompuan baye ihsan ni tulis cemtu. gelii yikes!!

|Ihsan| said...

aqila* hahaa... kbnykkn gurl lor... haha..
geli eak bile dgaw. dgaw pon tegelak-gelak.

khairil* aku lyn myspace pon bosan. bia je on9. owg bg komen pon bia je. lantak la diorang nak kate aku sombong ke.

farah* dak ganu ke? xpe2 jji bukan ko kan...

Anonymous said...

Memang banyak lah,diaorang nak glamor,dulu bukan main susah nak glamor,kena masuk sini dan sini,sekarang ada medium internet,muka yg tak popular,jadi popular dlm masa 3 hari saja

Hazari. said...

haha. cm knal je ayt. ish. mmg2, kt buletin. sekecil2 haram bnde pon meke tarok.

|Ihsan| said...

anonymous* mencapub la tu. carik publisiti murahan. ye dak?

Hazari* ayat pe tu bro.? bnyk ayat dlm post ni. he3...

hans said...

memang ramai manusia yg bodoh di luar sana

Lya Colours said...

hahaha lawak je yg first n last tuh. msti org pantai timor. yg last tuh, nk mencarut pon x btol. wakakakkaka.

farahlikescookies said...

aku tak main bulletin nih.
serabut.aku tak penah post bulettin pon lgik stakat nih
mcm2
yg pling aku tak suke kalo org cmmnt or post bulletin suh cmmnt pic dierorg.
cam sengal je sume

|Ihsan| said...

diorg sume ni dah gile la.. tu pasal camtu. hu3..

farahlikescookies said...

gile glamour jerr sume.
bajet diri bgus sngt sume2 tuh main kutuk2 org lain

ghost_MaR said...

seb baik ak x pnh ad nafsu nk join mender2 tuh

Fatot Balaclava said...

HAHAHAHAHAHAHA!

Tongong gila okayy lelaki yang kumpul gambar hot chicks lepas tu cakap lucah tu. Kesian betul orang macam tu.

Yang mencarut tuuu, alamak bhai, kalau dah marah sangat sampai setan semua keluar, sound lah depan depan bhai. Tak brutal lah setakat guna buletin. Ye tak?

Yang couple tuu, mungkin tu cara diaorang nak kasi tahu yang diaorang tengah bahagia barangkali? So, tak kesah lah kan. :)

|Ihsan| said...

ghost* hahaha nak maen myspace kene ade nafsu eak??

meera* tula pasal.. nak maki org wat la dpan2. lemah cangok arr dak tu. And kebahagian tu mmg patot kene kongsi bersame... ko ade wat gak ke??

fafa said...

haha
betol2
cam gelabah jer sih
bajet lebih
:PP

-bile pic kene sebar tau plak kecoh
-pic bf/gf yg diorg tarok kat myspace tu pon kenal kat mayspace jugak!
x der yg reality skarang nie
haiyahh
dunia dunia

|Ihsan| said...

yup2... thats rite fafa.

XxmatxX said...

seb bek aku da bann mespes nei awl2 lagi :D

|Ihsan| said...

bukan ko ke mat yg amik gamba ko tak pakai baju tuh?? hahaha... gurau la...

Da Ghotic said...

hahhaha aku plg bencikk ayat2 yg slalu bg coment kat aku COMENT MY PIC PLISSS!! DO CMNT MY PIC!WTF!!hahhaha mmg sampai kiamat aku x cmnt la kan hahahha...lantak la

Luth Textile said...

hahahha,, adeh, aku gelak tgk budak2 bodo tu

|Ihsan| said...

bahase kijam2 da kuar. ahahha

sara said...

kasi thumbs up sama anda..selamat hari raya!

dini said...

p0wer gk ayat kaw .
haha
yuNk pntiNk mmg bt0l pe yuNk kaw sakap .

maie's said...

wakaka..
aku setuju totally 100%..
haha..
bkn myspace je..facebook,friendster,tagged & whatever..
sume suke kluakan words yg xelok n kasar..

then,psal ltak pic gf/bf dorg kat profile tu...aku plek jgk..
ape yg nak dibanggakan sgt??
huhu..
klakar je weh..