2009-08-02

Misi ResQ Bende Aneh

3-4 hari lepas aku terdengar ade bunyik mengiau-ngiau. Aku carik keliling umah tapi tak jumpe2. Malam tadi ayah aku pulak dgar bunyik aneh tu. Aku dah agak mesti ade anak kucing yang bermasalah ni. Pastu tengah aku syok2 berchatting ngan fateen, abg aku suh tolong ayah aku kuarkan anak kucing yang terselit kat celah dinding rumah aku.


nampak tak anak kucing tu.? Sempitkan

Patotlah kucing tu ngiau2 rupe-rupenye die dah terselit kat situ. Sian aku tengok sampai nak melalak dah. Aku cube angkat gune kayu tapi takbole coz kucing tu pon tak paham apsl aku letak kayu depan die. Cube gune batang kayu hoki pon tak bole. Ayah aku suh biar je smpi esok coz dah memalam bute nak buat bising orang marah. Aku selitkan kayu bagi kucing tu tak gerak tmpt lain n aku sambong tido. Sok pagi tu iaitu pagi tadi kul 8 lebey ayah aku kluar gi Melaka Central anta abg aku gi sane ngan sedare aku. Sementera tggu bapak aku balek aku sambong tidow smpi kul 11 lebey. Bangun2 je aku trus capai gergaji, gerudi mesin playar, ngan segala macam bende tuk wat operasi slamatkn kucing.


inlah anak kucing tu sebelah tu tempat die terselit n itu pecah aku yg buat.

Kejap je aku buat mende tu dalam 15 minit n kucing tu berjaye aku slamatkn. Suke giler aku pastu aku tak tawu plak nak letak kat mane kucing tu aku letak je dalam kotak. Pas balek tuisyen aku letak die kat blakang umah suh mak kucing tu amik dan akhirnye ade gak yg ngaku. Die geget tengkuk anak die pastu bawak naek atas bumbung balek.Haiwan pon sygkn anak tapi manusie zaman skang aku pon tak tawu gi buang anak. Ok lah... dalam hari ni aku rase aku taip 2 entri skali. Erk!! Jangan lupe kibarkan jalur gemilang kat mne2 pon.

(aku pun belum ltk jalur gemilang kat blog)

17 comments:

- m!ss_yaNa - said...

mcm wonderpets...
haha~~

|Ihsan| said...

haha....

noor afzan said...

sian anak kucing tuh..
huhu~
seb baek ada mak lagii..
hehe~

|Ihsan| said...

tu la pasal... seb bek mak die nak ngaku anak. hehehe...

♥chubbycekelat ♥ said...

utk pngetahuan ko
aq ta suke kucen!
mmg kijam tayah ckp..
hoho..

|Ihsan| said...

ko mmg. tak berhati perot.
ko tak suke udah. ye dak.
hehehe...

hans said...

ko Ming Ming dalam Wonderpets ker>??
hahaha

♥chubbycekelat ♥ said...

aq suke ank kucen..
kiutttttttttt
he3..

|Ihsan| said...

eleh....
aku lg kiut taw.

♥chubbycekelat ♥ said...

adeq izzul lagi kiut!
hahaha :P

|Ihsan| said...

oioioi.... jgn sebut nme abg aku.
hahhahaa....

::IZzuL:: said...

ehemm...

|Ihsan| said...

aiyark.... tgk die da dtg.

♥chubbycekelat ♥ said...

hahahahaha
udah2 le tu..

farahlikescookies said...

anak kucing tuh kesian tol
ish3*sambil geleng2 kepala*

|Ihsan| said...

haha... siap ade reaksi geleng2 kepale ea.

farahlikescookies said...

hahaha
siap buat dgn dramatik tuh
ahaaha ;)