2009-07-31

Pembinaan Rumah 'Banglo' Itam

Hari jumaat, 31/7/09 aku ngan kawan2 aku gotong-royong construct rumah itam. Tak tawu la nape ari tu aku rase rajin nak buatkan rumah die ni padahal sebelum2 ni aku malas gile. Pembinaan bermula pukul 2.30 petang lepas aku balik semayang jumaat. Aku panggil kawan2 aku tuk angkat konkrit, simen, tiang lampu, mangkok jamban, kepala paip, wayar dan lain2. Takde nyawe terkorban semasa aku ngan kengkawan menyiapkan projek 6 billion tersebut. Pembinaan amek mase 2 hari, hari jumaat ngan sabtu tapi sabtu tak amek mase lame sbb ari jumaat dah buat banyak. Dan hasilnye......

Kandang tuk itam yang mengong.

Cube teke mane satu aku.!(dah tentu2 korang tawukan.)

K Sambong balek citer tentang pembinaan projek bernilai 6 billion tu. Mule2 aku panggil itam duk kat dalam rumah die tu, tapi die takut2. Nak je aku duku kepala die kasi benjol besar tapi dengan kebijaksanaan tahap dewa aku berjaya 'memancing' itam duk dalam rumah yang 100% siap walaupun berisiko tinggi tuk rumah tu roboh. Itam berkorbanlah demi anak2 kau yang dah ko kluarkan dari perot ko tu. Tgk siap ade pintu kecik. Khas untuk penjarekan itam kalau die nakal. Awal2 lagi dah kene penjare ngan aku. Hehe.. padan muke ko tam. Ko nak ngadu kat angah, pegilah.

Kenape ayat aku agak skema ari ni yerk? Ahh! pedulikan je lah. Asalkan aku bahagie ngan blog bundle aku ni. Oh ye! aku lupe lak nak wih Happy Besday kat kawan aku ni iaitu Siti Dalila. Sbnrnye dah wish da malam tu tapi takpelah aku nak wish lagi skali gak. Hu3.."Oi! selamat hari jadik!! ko dah tue. Bnykkan berzikir, semayang dan sebagainye. Jadilah matang skit he3...".

14 comments:

::IZzuL:: said...

bagos2... len kli wat besa sket...

noor afzan said...

x nampak la kucing kamu nyer rupe..
macam besar jer..
isk2..
baka pa die?

cinta lea ixora said...

rajinnye... sebelum ni kucing tu berumahtangga n beranak pinak kt mne? ;p

|Ihsan| said...

izzul* tak cukup duit nak buat besar2. ibu bg aku 5 hinggit je. lain sume duit aku.

nor afzan* haha die kucing tak lawa. thats why tak nampak muke. baka pon tak tawu.

ixora* kat dalam almari baju. sengal punye kucing....

- m!ss_yaNa - said...

ada bakat jd kontraktor + arkitek..
haha~~

happy birthday to siti dalila.. :)

p/s:besday aku ko x wish..?? aku da bgtaw kat komen sblm ni kan..isk3..~~

|Ihsan| said...

ehh!! aku tak wih ke? larh aku ingtkn da wish ngok. Mintak maap dari ujung rambut smpi ujung sliper.
Aku wish skang ea... Slamat hari tue yek 'kak' yana.. ahhaha ko dah tue dr aku so kne pggl ko 'kak'. smoge pnjng umor murah rezki. cukup tak.?

- m!ss_yaNa - said...

cukup2..
haha~~

♥chubbycekelat ♥ said...

lambat ah!
pape pown..
mekaceh yer tangan pompuan..
aq memang knk2 riang pown..
ghase na duku je pale ko skunk!
haha XD

♥chubbycekelat ♥ said...

erk??
baru aq pasan ko eja nme pnuh aq erk..
skema dodol!
wakakakaka

|Ihsan| said...

aq mmg skema... hak3..
ehh pesal pic blogger ko dah laen.
cam selenge je. hahaha.. guaw je la.

♥chubbycekelat ♥ said...

bia ah!!
aq selenge pown owg syg..
gagagagaga XD

|Ihsan| said...

sape syg ko??? tell me now..

farahlikescookies said...

kuceng ko nih asek wane itam je
agaknye ayah diaorg pon itam gk
sbb tu ank2 dier sume hitam je belake

Anonymous said...

wtf!! i just received my free ipad in the post after doing what i was told to on this page --> [url=http://bit.ly/d0O7S2] Free Ipad![/url]
I figured it was bogus but it turned out to be real!! I just had to join and complete one of the free offers,
and the rest was pie. has anybody else done this yet?