2009-07-22

Ade Ulaq Masok Lubang Jamban

Cerita die macam ni korang tawulah kan aku ni kembar Clark Kent yang dalam citer smallville tu. So malam tadi aku tidow lambat skit sebab nak siapkan keje seni aku. Mase ngah wat keje tu pendengaran aku ni tajam giler aku terdengar macam ade mende ngah gerak2. So aku gune ar mate aku tuk trace haba kat mana datang pergerakan tu. Manelah tawu ade perompak nak masok rumah aku ni. So aku check arr sekeliling takde ape2 pon. Then amik keputusan sambong keje balek. Jam dah pukul 1.30 aku terdengar bunyik datang dari 'toilet' aku jengah arr tgk2 ade ulaq sawa!. Besar die macam dalam citer anakonda tu. Aku menggunakan kekuatan yg ada tuk tangkap ulaq tu. Struggle punye struggle akhirnya ulaq tu angkat kain putih coz dah surrender. Dengan bangganye aku tangkap ulaq tu simpan dalam guni. Hebat tak citer tipu aku ni?? Tepok tangan anda..

Citer sebenar camni. Pagi tadi ayah aku bangon dalam kul 3 lebih pagi ar. Pastu ayah aku nak gi toilet pastu die nampak kucing kesayangan abang aku ngah duduk kat depan pintu toilet tu sambil jerit2. Ayah aku gi arr jengah skali tgk ape ade manelah tawu lobang jamban umah aku kluar emas ke kaya gak family aku tapi ayah aku nampak kepale ular sawa. Ayah aku bukak je lampu twus ulaq tu ilaang masok dalam lubang jamban. Bunguk punye ulaq takde tempat lain ke nak pergi.

Then pas aku balek skola ingatkn da settle sume ni tapi belum. Tengok ade orang dari Jabatan Pertahanan Awam ngah pegang ekor ulaq tu. Ulaq tu ngah duk kat tangki pembentung ehem2. Ulaq ni tahan giler berenang-renang kat kolam t**k jijik btol ulaq ni. Ade 4 orang JPA yang datang kluarkn ulaq ni. Ulaq ni kuat 3 orang tarik pon die stay je kat dalam pembentung tu. Aku kesian kat orang JPA tu sebab kene kencing ngan ulaq tu abang aku pon kene sekali tepat2 kat muke. Lepas 10 minit tarik punye tarik ulaq tu dpt dikluarkan gak. Ulaq tu ade hati nak gigit orang die tak sedar kalau orang JPA tu dah pijak kepale die gune boot yang diorang tak ke pecah pale die.

Aku ade rakam video mse keje2 tangkap ulaq tu, orang dari JPA tu mintak bluetooth dari aku. Saiz video tuh 25mb, besar giler kualiti low skit la. Ulaq tu panjang lebih kurang 6-7 kaki besar tu tak sangat la. Masuk je dalam guni abang aku ketuk2 pale ulaq tu. hahaha... kijam2. Lantak ko lah ulaq ko dah kencingkn orang nak je berakkan ko pulak. Cube korang bayangkan kalau tak tawu ade ulaq, mesti bontot aku kene geget mse ngah ehem2. Tak dapat nak bayangkan. Pape pun aku trima kaseh kat orang JPA tu coz susah payah kluarkan ulaq tu.

12 comments:

::IZzuL:: said...

nape die xgeget bontot ko... jage itam bek2... bg mkn friskis...

Fatot Balaclava said...

Kalau aku dah melalak dekat situ.

|Ihsan| said...

angah* ko bg aku duit aku bg die mkn kismis. lg sedap.

meera* ko nak melalak pasal ape lak??

Ayie a.k.a Nyei said...

haahahaa..seb bek xde orang buang air..

|Ihsan| said...

ayie* haha... tu la pasal. klu ade owg berak mesti da ilang bontot da.

Fatot Balaclava said...

T-A-K-O-T

|Ihsan| said...

meera* wawawawa.... ko gigit rr ulaq tu gne gigi besi ko.

- m!ss_yaNa - said...

ade tgk kat status YM ko..tp ingtkan ko main2 je..
haha~~

p/s:baru ku taw izzul tuh abg ko.. :)

|Ihsan| said...

yana* hu3... knape owg asyik int aku men2 je. haizzz...

bru ko tawu eak?? hahaha... die tak ensem, aku lg ensem. wahahahaha

♥chubbycekelat ♥ said...

perasan ahh dak atas nih..

(psst yana..
die memang ta ensem pon!
haha XD)

ghindu siot!!
adeh.....

- m!ss_yaNa - said...

@chubbycekelat
ihsan x ensem..??
haha~~
ye..btol3..~

farahlikescookies said...

farah pon sokong tuh.
wahaha