2008-12-11

BadDay

Wuwuwuwu:snow03:...korang tahu ape jadik kat aku semalam.Aku eksiden, sakit siot.Sbnrnye aku on the way nak balik umah pastu dalam perjalanan nak balik tu kawan aku yang bawak motor ni tak perasan lubang yang ade kat tepi jalan.Dia gi gedah lubang tu sampai moto tu terbang pastu terlanggar blakang motor ade kwn aku lg sorang ni.Aku tergolek kat atas jalan brape kali ntah. Member aku lak die ikut moto tu terseret kat tepi jalan.Lepas tergolek tu cepat2 aku bangun. Dalam keadaan mamai dan separuh sedar aku nak teruskan perjalanan, tapi kawan aku bgtahu aku yang tgn aku berdarah.Pastu aku tak jadik nak gerak.Aku duduk jap take time.Kepale dah start pitam.Nak dgr orang cakap pun tak jelas.Dah lah aku tergolek takde satu kete pun dtg tolong. Sume tengok je.Hampeh btol.First skali aku call rumah nak inform kat mak aku. pastu call kawan aku yang aku baru pas balik dari umah dia tu.Dah lah hari ni nak gi dengar kuliah, terpakse aku tangguhkan.Haiz...abis tu kawan aku yg turut eksiden ni call bapak die suh angkat kitorang. Bawak terus gi Hospital Besar Melaka.Semua orang pandang aku je.Cipot btol. Pastu aku nye giliran kene panggil.Ade sorang bro ni cuci luka aku.Pastu die panggil aku gi kat sinki suh basuh luka2 aku ni.Pedih siot. Pastu pergelangan tangan aku rase cam sakit.Tapi lepas X-ray doktor tengok takde ape2 pon.

Tangan kiri aku

Tangan kanan aku

Tangan kanan aku cedera teruk


Gamba motor yang jadik mangsa eksiden
LAGENDA abang aku!!! hahahaha....

Lagenda KUAT!!!

Lampu Pecah.

Tempat letak kaki bengkok

Sbnrnye ade lagi luka2 kat tmpt lain.tapi mls nak snap gambar bnyk2. Jadi terpakse kluar duit ganti sparepart moto yang rosak.Tangan aku ni pon tgh sakit. Nak taip laju2 dah tak boleh. Slow je..

16 comments:

CikOrkid said...

looo..xcident..
sian toi mu nieh..tp nasib luka2 calar2 je..
ko ingt gmabr xcident kt blog ak tak?hehe...uishhh..jgnla
ak pon duk bca entry nie slow2 jer..hehe..
makan ubat bnyak2 erk(jgn buat,klu tak blog update kang)heee....take care!!

Ahmad said...

huhu..sib bik x parah..pas ni ko je bawak moto tuh..kang kawan ko redah lagi kang naye je :P

|Ihsan| said...

[ahmad] tu arr psl, kwn aku tu ngade2 nk bwk. aku ksi jer arr..

[cik orkid]hehe..a'a luke2 je. bdn sakit2 ni. taw xpe, nnti x terupdate lak blog ni.

Jackal de Howling Wolf said...

ishk..sakit x??
kalu x jatuh nnt x pndai bwk moto..
hehehhee..
nk lg pndai tnye izzul cmne die pndai bwk moto..
die lyn corner smpi kna sauk..dahsyat wooo..
papepn lagenda tu mmg MAX de legend..

farah suke cookies~~ said...

kesian btol la..teringat lak aku masa dulu2..kena panga dek moto..huhuhu

Anonymous said...

adesss siannyer..huhu pengalaman tu len kali berhati-hati..

rieanna said...

cian nye ko...dok rmh je la k..

doku said...

asam garam kalo naek moto..aku pu pernah gak tergolek..xpe bro..take tym rest kat umah jap x smpy seminggu nti ok r..get well soon

|Ihsan| said...

sakit seh badan ni. tangan ni x elok2 lagi.
haizzz....cipot btol.

♥chubbycekelat ♥ said...

haku pon doa ko cpat baek erk..
pdn muke!
hahah
weyh, bru haku pasan...
tgn ko cm pompuan arr..
wakakakaka XD

Krasz bAtu said...

cian ko..
bawak bykkan bersabo la yer

hans said...

owh..bersimpati dengan ko...
tu lah..wat dosa dengan aku tak minta maaf..
inilah jadi...
gagagagaga(gelak sinis)
sorry weih...
1st baca dah tergelak..
patutnya aku kesian kan??(gila kejam aku)
xper la tu...
idup lagi....
bagus2...
misi belum selesai(kenakan orang yg wat nasi goreng dekat ko)
wakakakkkakaka(gelak jin)

ghost_MaR said...

haih ...
xcdent lg ...
takziah ...
kena rembat x dgn abg ko??
ak yg pompuan nih pn dh baper kali t'golek cium jalan ...
klu cium laki x per lg ...
hakhakhak ...

xcdent ???
tetiber memori lalu dtg kembali ...
seram ...

|Ihsan| said...

[ghost] hahaha...skali skale cium jalan. xpe lah.

[hans] shadap u...haha. aku x nah wat dosa ngan ko. ko yang wat dosa ngan aku.;)

[krasz batu] baek boss!!

[chubby] cipot btol. ko ckp tgn aku cam pompuan.
aiyark...xpe2..

iEn said...

ooo hang main rempit yeee.. kabor kat cikgu hkohkhokh

Ummi Nani said...

alamak.. kalau tapak tangan camni.. rahsianyer kena ler jumpa doktor.. doc sure tau maksud tersirat nyer tu.. huhu.. ;o) .. hati-hati lain kali yer.. ingat la orang yang tersayang...