2009-03-09

Kamera DSLR Cun Melecun

Malas betul aku nak update blog ni. Da la blog ni tak best, bosan lak tu ditambah lagi dengan penulis blog ni yang arsengal (hu3... pinjam ayat lily). Aku pun sbnrnye tak tau nak tulis pasal ape. Pastu tadi tetibe lak aku terfikir pasal bende yang aku inginkan slame ni. Bende ni mmg termasok dalam wishlist aku ni. Bende tersebut ialah sebuah kamera DSLR. Ha3..... itu dia. Kamera ni memang aku dah lame mengidam tapi masih belum dapat lagi.

Aku sebenarnye memang minat giler nak jadik photographer. Tapi mane aku nak cekaw kamera ni. Aku amik gambar pun pakai kamera fon je. Kamera fon ape larr sangat, 3.2 MP, pastu tak banyak efek. Bosan2. Tadi aku survey2 website canon, pastu aku tgk Canon EOS 40D mangkau sehh!! ha3... harge die lebih kurang RM 5,499.00. Gi mampos nak beli, baek aku beli motor. Huahuahuahua.... Tapi aku tengok orang bnyk pki nikon D40 ngan Canon 1000D cikgu aku pun pakai Nikon D40. Ape yang best kat nikon D40 ni?? Harge die lebih murah kot! iaitu dalam lingkungan RM 1,888. Kalau Canon 1000D lak harge die pun bawah RM 2,000. Tunggu je lah aku da keje baru aku beli kamera ni. Buat mase skang tengok gamba kamera tu je la.

Semalam aku balik dari tuisyen abg aku ajak gi Mahkota Parade. Die kate nak survey fon. Aku mule2 malas nak pegi tapi aku pakse gak diri aku nak pegi. Sekali sekale jln2 pe slhnye. Mule2 kitorang tengok nokia model 5800 Express Music tu. Fuyoh!! canggih2. Tengok sume function fon tu, godek sane godek sini (kat fon sample) tengok kualiti imej. Pastu abg aku gi bank kuar duit. Siot tol, die nak beli fon tu.... Jatuh saham enfon Cyber-Shot aku. Pas die da beli aku mintak upah RM10. Ha3...kejam2 alasan mintak duit sebab tunjuk jalan, teman kan die, pegang beg nokia, pastu carik tempat parking, erm... pe lagi eak.

Ni adalah gambar si itam yang disnap gune kamera 5800 tu. Ark~~" ko jgn wat muke sedey larr itam. Ha3..... Pasni kite wrestling2 ok!!. Opss!! lupe lak, si itam ni da bunting larr die da kene perkosa. Jantan mane yang buat nta.Tak jadik nak berwrestling.

8 comments:

Luth Textile said...

gila seks kucing hang tu..

aku pon nak beli gak kamera tu..

tengok la sem depan gumana

irkuysdamha said...

d40 ok pe san.. tapi alang2 tu, baik ko amek d40x sbb harga dia dkt2. *racun racun! haha!

|Ihsan| said...

luth* hak3..kucing tu mmg gile seks. wakakaka... fuyoh!! t bole pinjam kamera tu. hak3..

irku* ko ingt aku nak bli ke?? aku xde duit lg lol. Kot2 ade orang nak hadiahkan. he3...

ghost_MaR said...

http://ubey.jomz.net/general/bisnes/ ...
ak x tahu lh ko knl ke x si ubey nih ...
DSLR ... gmbr leh tahan but not my taste lh ...huhuhu ...

macho lah itam tuh ... klu bulu der lebat lg maskulin ...
hahaha

|Ihsan| said...

knl ubey ni. p xde duit wat mse ni.
erm....

apsl, nak knl ngan itam ke? hak3..

ghost_MaR said...

adk bongsu ak , ak panggil itam ...
hikhikhik

|Ihsan| said...

oh... tu adk hang ea.

Anonymous said...

Great writing, been after something like that?!?

Alyce