2008-11-16

Post ke-99

ehehehe....blog aku dah mencapai post yang ke-99.hihihi...post ke-99 ini ialah kisah sebuah kipas yang slow.
Dalam sebuah taman perumahan yang bernama Ayer Keroh Heights ada sebuah rumah yang didiami sebuah keluarga.Keluarga ini amat bahagia, tetapi apabila ahli keluarga mereka pergi ke bahagian dapur sahaja, mereka dah tak bahagia lagi.Penyebab utama mereka jadi begini adalah kerana kipas yang mereka ltkkan di bahagian dapur sudah jadi slow.Kipas ini sering dimaki-hamun oleh salah seorang ahli keluarga mereka iaitu Ihsan!.Setiap hari ihsan sentiasa berada di dapur kerana die meletakkan komputer dibahagian dapur.Jadi hari-harilah kipas Panasonic itu dimaki-hamun secare free.Kipas itu berasa amat sedih sekali apabila diri die dimaki. kata-kata ihsan amat kesat sekali ketika memaki kipas tersebut.Kipas itu merasa ingin bunuh diri, namun apakan daya die tergantung di siling rumah yang "buruk"Crying.Pada suatu hari kipas ini ingin menjadi laju seperti kipas-kipas yang lain.Namun tiada seorang pun yang pandai dalam bab btol kipas didalam rumah tersebut.Terkuburlah impian kipas tersebut untuk menjadi laju.Pada suatu hari si kipas ini berasa terkejut apabila bapa ihsan membawa seorang pakcik yang boleh dikatakan pro dalam bab lektrik ini.Die bertanyakan tentang kesihatan diri kipas ini.
Kipas ini berasa terharu sekali kerana selama ini tiada orang yang mengambil berat tentang kipas ini.Pakcik tersebut telah mengambil tangga yg disediakan oleh bapa ihsan.die meletakkan di bawah kipas tersebut dan memanjat pelan2.Die mem"bogelkan" bahagian atas kipas tersebut.
Kipas tersebut malu dan seganGasp.Pakcik itu kusyuk membetulkan kipas tersebut, tetapi gagal dalam percubaan pertama. Pakcik itu mengomol sendirian.Ihsan hanya mendengar sahaja. Kali kedua pakcik itu cuba mengantikan satu alatan didalam kipas tersebut, nampaknya cara tersebut membuahkan hasil.Kipas tersebut menjadi laju semula.Kipas panasonic mula tersenyum lebar sambil tersipu-sipuHalo kerana die masih ter"bogel".Lantas pakcik itu memakaikan semula set kipas tersebut.Kemudian bapa ihsan menanyakan sesuatu pada pakcik tersebut.
"berape bang.?"Pakcik tersebut menjawab "sepuluh inggit je lah".owh...rupa-rupanya upah betulkan kipas tersebut.Ihsan tersenyum riang kerana kipas tersebut dah laju.Berakhir lah sebuah cerita tentang "kipas yang slow".
(video kipas dah laju ada kat bawah)

~(Based On True Story)~

5 comments:

Mizi said...

hak3..waa kipas 2 jdi popular kt internet ;p

|Ihsan| said...

hehehehe....klu die feymes xpe...tp jgn lupe tuan sdah..hik=)

Anonymous said...

sdey giler c kipas..x gune punye ihsan..sdap2 je maki kipas..cube klu ko jdk kipas cmtuh..muahaha!!

|Ihsan| said...

ihihihi..aku xnak jadi kipas.

ah tok said...

Tukar aje kipas yang lain.