2008-11-28

Nasi Goreng Kampung Memang "Hot"


Hakhakhak...dalam keadaan yang sedar dan tak sedar, aku dah bekerja selama seminggu di kedai makan.Kejap sungguh masa ini berjalan walau pun die tiada kaki.Tak silap aku hari ni dah memang ckup2 seminggu aku keje.Gaji keje aku tak leh gtaw korang sebab ni rahsia yang di-pertua agung. takde kene mengena pun.So selama aku bekerja kat sini sume ok je.Cume ade lah beberape insiden yang tak diingini berlaku cam post aku yang sebelum ini.Aku keje kat situ makan minum sume tokey tanggung. Syiok woooo... Biasanya aku makan nasi goreng ayam tapi dah muak lah, hari menu sama.Jadi aku saje2 je nak tukar menu hari ni aku makan nasi goreng kampung.Wah!! bau dah sedap, kaler nasi tu pun wat aku jatuh hati.Aku pun suapkan nasi tu ke mulut aku.Huhu...dah rse dah..Pedas tahap cipan:snow39:, cilakok btol punya tukang masak.Die masak nasi ni x ikhlas. Mentang2 lah aku slalu ejek2 ko, ni ko nak bls dendam lak.Mak aih..die nye pedas bukan kepalang.Berair-air mate aku dibuatnya.pastu berpeluh-peluh aku ngap nasi goreng tu.Ade ke patot ngah pedas aku gi minum air horlick ais.lagi tak boleh blah.Suap sekali, minum setegok.. perut aku terus mengah dan membuncit.namun aku gagahi untuk mengharungi ujian ini.Aku dapatkan menghabiskan nasi goreng ini dalam masa tak tahu minit.Pastu, aku balik umah ke terus aku gi melabur kat bursa saham.Bnyk kali aku gi melabur kat situ.Cilakok.Masa ngan menaip ni pun sakit perot lagi.Aku tak nak makan nasi goreng ayam si bapok tu lg.Biasenye yang masak nasi2 ni owg pompuan yang aku cakap kat post yang lalu tu.Yang aku slalu tenung die.Tapi hari tu die tak de mood nak msk, jadi si bapok durhaka tu take over.Damn!! Damn!! Damn!!

13 comments:

AiE bAhRi said...

wah...sedapnye ns goreng tu...

doku said...

kenapa aku rase amat lapar tatkala melihat nasi goreng itu..? huhu

Selamburb said...

nasinya banyak sgt..sesuai utk saiz perut ku yg lapor ni...

|Ihsan| said...

jikalau anda sume rasa lapar, mari datang melake makan nasi goreng ni. aku blanje korang pinggan je.

♥chubbycekelat ♥ said...

eleyh..
mama aq masak agi cedap ar!
muahahaha

azuna said...

wow, sedap tuh...

|Ihsan| said...

[azuna] fuh!!! sedap x terkate...

[chubby] ye lah...kak CT jer masak yang TAK sedap.
Aku je yang masak sedap...hakhakhak...

♥chubbycekelat ♥ said...

weyh..
cube ko post nasi paprik lak..
pebret haku tuh..
ha..
ley kn???
hehehe

Jackal de Howling Wolf said...

Nasi goreng kerabu ade x??
nk order nih..

farah suke cookies~~ said...

kesian pulak..
tu la..kutuk2 sgt dy..hahaha T.T
hehehe

hans said...

hahah....
lawak la entry ni...
ko dgn bapok tu selalu gaduh ker?
pasnih ko kenakan dia balik..
amacam?
ekekek

Ahmad said...

nasi goreng kampong nanak sayo..feveret aku..ihsan order kan 1 sekali..

XxmatxX said...

haha siot je keje.. ngutuk2 tukang masak haha..